Denijs Hītlijs mēģinās atgūt vārtu garšu "Ducks" rindās
Iepriekšējā sezonā Hītlijs 76 spēlēs guva 12 vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, kas bija viena no viņa mazrezultatīvākajām sezonām karjerā.
Hokejs
2014. gada 10. jūlijs, 13:50

Denijs Hītlijs mēģinās atgūt vārtu garšu "Ducks" rindās

Jauns.lv

Slavenais kanādiešu labās malas uzbrucējs Denijs Hītlijs parakstījis viena gada līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Anaheimas "Ducks", informē vienība.

Vienošanās panākta par vienu miljonu dolāru (733 461 eiro) sezonā.

Pašlaik 33 gadus vecais Hītlijs pēdējās trīs sezonas pārstāvēja Minesotas "Wild" komandu, turklāt aizvadītajā sezonā bija kapteiņa asistents. Iepriekšējā sezonā hokejists 76 spēlēs guva 12 vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, kas bija viena no viņa mazrezultatīvākajām sezonām karjerā.

2000.gada NHL jauno spēlētāju draftā Hītliju ar otro numuru izvēlējās Atlantas "Thrashers" komanda, kas tagad tiek saukta jau Vinipegas "Jets" vārdā.

Savā pirmajā sezonā 2001./2002.gadā Hītlijs tika atzīts par NHL labāko debitantu. Nākamā sezona viņam bija ļoti veiksmīga, sportistam gūstot 41 vārtus un izdarot 48 rezultatīvas piespēles. Savukārt 2003./2004.gada sezonas sākumā Hītliju piemeklēja traģiska nelaime - viņa izraisītā autoavārijā gāja bojā uzbrucēja komandas biedrs un labs draugs Dens Snaiders.

Kaut jau samērā drīz Hītlijs varēja atgriezties laukumā, pilnībā atgūties viņš spēja vien pēc vides pamainīšanas, kad 2005.gadā tika aizmainīts uz Otavas "Senators". Jaunajā komandā viņš pirmajās divās sezonās spēja gūt 50 vārtus. Arī nākamajās trijās sezonās Hītlijs vēl spēja gūt vismaz 39 vārtus, bet pēdējās sezonas jau viņam ir neveiksmīgākas, un sportists vairs netiek minēts starp līgas lielākajām zvaigznēm.

Hītlijs Kanādas izlases sastāvā 2010.gadā kļuva par olimpisko čempionu, kā arī divas reizes triumfējis pasaules čempionātā.

Aizvadītajā sezonā "Ducks" spēja kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, taču Rietumu konferences pusfinālā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 piekāpās nākamajiem čempioniem Losandželosas "Kings".

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video