Citi sporta veidi
2014. gada 8. augusts, 10:44

Nedēļās nogalē Ventspilī risināsies starptautiskais sporta festivāls "Ghetto Games"

Jauns.lv

Nedēļās nogalē Ventspilī risināsies "Ghetto Games" festivāls, kur notiks sacensības 19 dažādos sporta veidos, ceturtdien preses konferencē paziņoja organizatori.

"Ghetto Games" festivāls trešo gadu notiks Ventspilī. Pasākums pulcēs 19 dažādu sporta veidu pārstāvjus.

Basketbola turnīrā piedalīsies komandas no sešām valstīm - Latvijas, Spānijas, Holandes, Ukrainas, Krievijas un Polijas, ceturtdien preses konferencē norādīja "Ghetto Family" kustības vadītājs Raimonds Elbakjans, kurš arī uzsvēra, ka Latvijas komandas, viņaprāt, būs favorītes.

Elbakjans piebilda, ka lielākais balvu fonds būs "Gheto Dance", "Inline", BMX un basketbola sacensībās. Katrā no šiem sporta veidiem atsevišķi naudas prēmijās labākajiem sportistiem tiks sadalīti aptuveni 3500 eiro.

Sestdien notiks Latvijas kausa izcīņas noslēdzošais ceturtais posms ārmvreslingā jeb roku cīņā, bet pirmo reizi festivālā tiks rīkotas MTB duālā slaloma sacensības riteņbraukšanā, kas norisināsies uz kalna "Lemberga hūte".

Festivāla ietvaros notiks Baltijas atklātais čempionāts ielu vingrošanā, kur piedalīsies atlēti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas, Francijas, Armēnijas un Norvēģijas.

Ekstrēmo sporta veidu pārstāvis Toms Siliņš preses konferencē ceturtdien norādīja, ka BMX sacensībās piedalīsies vairāk nekā 40 dalībnieki no 13 valstīm ar labākajiem braucējiem arī no ASV. Siliņš uzsvēra, ka šāda mēroga sacensības Latvijā līdz šim nav bijušas.

Latvijas labākais ekstrēmās skrituļslidošanas jeb "Inline" braucējs Nils Jansons pavēstīja, ka sacensībām ir audzis balvu fonds un dalībnieku skaits. Šogad piedalīsies iepriekšējo gadu sacensību uzvarētāji no Francijas un Anglijas, kā arī ieradīsies braucēji no ASV.

"Ghetto Games" festivāls Ventspilī risināsies no 8. līdz 10. augustam.

BNS