Žanis Peiners parakstījis līgumu ar BK "Ventspils"
Iepriekšējā sezonā 24 gadus vecais Peiners pirmo reizi karjerā spēlēja ārzemēs, pārstāvot Latvijas trenera Agra Galvanovska vadītā Ukrainas kluba "Mykolaiv" krāsas.
Basketbols
2014. gada 24. septembris, 16:33

Žanis Peiners parakstījis līgumu ar BK "Ventspils"

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Žanis Peiners pievienojies valsts čempionvienībai "Ventspils", noslēdzot līgumu uz diviem gadiem, trešdien preses konferencē Ventspilī atklājis vienības prezidents Aivars Lembergs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Spēlētājs ir ļoti interesants, ar nestandarta spēles manieri. Protams, ir daži jautājumi par viņa veselību, tomēr veiktās pārbaudes šobrīd ir pozitīvas," izteicies Lembergs.

Kā zināms, Peiners iepriekšējā nedēļā pārstāvēja ventspilniekus Lietuvā notikušajā leģendārā Vlada Grasta kausa izcīņas turnīrā, tomēr tad tika apgalvots, ka par viņa palikšu Kurzemes vienībā uz ilgāku laiku sarunas nenorit.

Tiesa, Peiners atklāja, ka "Ventspils" klubam jau ilgu laiku bijusi interese par viņu.

"Interese no Ventspils puses bija arī iepriekšējās sezonās. Starp mums notika pārrunas, tomēr tad nejutos pārliecināts, ka būšu gatavs Eiropas līmeņa spēlēm. Zināju arī, ka komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers ir ļoti prasīgs," klubs citē Peinera teikto. "Tobrīd nejutos īsti tādam līmenim gatavs. Šovasar, trenējoties ar dažādām komandām, es pieņēmu lēmumu, ka spēlēšu Ventspilī. Kurzemes klubs ir stabila vieta, ar senām tradīcijām un labām atsauksmēm. Esmu pārliecināts, ka varēšu vienībai palīdzēt."

"Esmu kopā ar Ventspils komandu aizvadījis vairākas pārbaudes spēles. Turnīru Lietuvā neaizvadījām ļoti spoži, tomēr tas ir tikai sagatavošanās posms, un esmu pārliecināts, ka ar katru spēli kļūsim aizvien labāki. Vienībā esmu iejuties un arī veselības ziņā jūtos labi. Esmu izgājis medicīniskās pārbaudes - viss šobrīd ir kārtībā. Protams, ir šādas tādas nianses, bet tās noteikti man netraucēs trenēties un spēlēs doties laukumā," uzsvēra Peiners.

Iepriekšējā sezonā 24 gadus vecais Peiners pirmo reizi karjerā spēlēja ārzemēs, pārstāvot Latvijas trenera Agra Galvanovska vadītā Ukrainas kluba "Mykolaiv" krāsas. Ukrainas čempionātā Peiners pagājušajā sezonā piedalījās 24 spēlēs, caurmērā katrā no tām gūstot 16,1 punktu un veicot 4,1 rezultatīvu piespēli. Latvietis bija otrs rezultatīvākais līgas spēlētājs.

Kā izteicās Lembergs, jaunās sezonas "Ventspils" komandas gatavošanās procesā robu iesitusi "VEF Rīga" komanda.

"Viņi piedāvāja Jānim Timmam par 30% lielāku algu nekā mēs bijām vienojušies un līdzīgi pārpirka Ronaldu Zaķi. Tāpēc mums nācās koriģēt sastāvu un trenerim prognozēto taktisko zīmējumu," pauda Lembergs, izsakoties, ka "Ventspils" jaunajā sezonā cer būt cienīga čempiontitula nesēja.

Šobrīd "Ventspils" rīcībā ir 15 spēlētāji - Akselis Vairogs, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Artis Ate, Dāvis Čoders un Peiners, kā arī viesspēlētāji Trojs Bārnīss un Džerajs Grānts.

Uz valsts vicečempionu "VEF Rīga" nometni vasarā pārcēlās līdz šim "Ventspilī" spēlējušie Latvijas izlases basketbolisti Timma un Zaķis, bet līgums netika pagarināts ar pieredzējušo Sandi Valteru.

Pagājušās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" ar 4-1 pieveica "VEF Rīga" komandu, valsts čempionu titulu izcīnot devīto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2009.gada. Šis panākums ventspilniekiem gaidāmajā sezonā ļaus startēt Eiropas kausa izcīņas turnīrā.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA