"Ferrari" pilots Karloss Sainss triumfē Mehiko "Grand Prix"; sodītais Verstapens paliek sestais
foto: AP/Scanpix
Karloss Sainss pēc F1 posma triumfa Meksikā
Citi sporta veidi

"Ferrari" pilots Karloss Sainss triumfē Mehiko "Grand Prix"; sodītais Verstapens paliek sestais

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Ferrari" pilots Karloss Sainss juniors svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 20.posmā - Mehiko "Grand Prix" -, savukārt sezonas līderis Makss Verstapens pēc cīņas ar ciešāko konkurentu Lando Norisu saņēma sodu un finišēja sestais, bet viņa sāncensis - otrais.

"Ferrari" pilots Karloss Sainss triumfē Mehiko "Gr...

Sainss sacīksti sāka no pirmās vietas, taču pirmajā līkumā piekāpās Verstapenam ("Red Bull"). Pēc sadursmes turpmākie apļi tika veikti aiz drošības mašīnas.

Devītajā aplī Sainss atguva no Verstapena līderpozīciju, un turpinājumā nīderlandietim cīnoties ar Norisu ("McLaren"), par vicelīderi kļuva otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs. Cīņā ar Norisu Verstapens par to, ka konkurentam piespieda pāris reizes izbraukt ārpus trases, tika pie diviem desmit sekunžu sodiem, kā dēļ zaudēja vairākas pozīcijas.

Tuvu sacīkstes beigām Leklērs izbrauca ārpus trases un nenoturējās otrajā pozīcijā, kas Norisam ļāva kļūt par vicelīderi. Sainss svinēja uzvaru, Noriss bija otrais, bet Leklērs - trešais.

Noslēgumā sīvākā cīņa bija par ceturto pozīciju starp abiem "Mercedes" pilotiem, Lūisam Hamiltonam pārspējot Džordžu Raselu, bet sestais finišēja Verstapens. Tālāk bija Kevins Magnusens ("Haas"), Oskars Piastri ("McLaren"), Niko Hilkenbergs ("Haas") un kā pēdējais pie punkta tika Pjērs Gaslī ("Alpine").

Mājinieku favorīts Serhio Peress ("Red Bull") par pāragru startu sākumā saņēma piecu sekunžu sodu un finišā samierinājās ar 17.vietu, turklāt viņam neizdevās konkurentiem "Ferrari" atņemt vienu punktu ātrāko apli.

Pirms sezonas pēdējām četrām sacīkstēm Verstapenam ir 362 punkti jeb par 47 vairāk nekā Norisam. Trešais ar 291 punktu ir Leklērs, 251 punkts ir Piastri, bet 240 punkti - Sainsam.