1dienas
19stundas
38minūtes
31sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Žagars un Blumbergs izceļas ar rezultatīvu sniegumu, palīdzot savām komandām izcīnīt uzvaras Turcijas čempionāta spēlēs; Šiliņš un Laksa sekmīgi Itālijā
foto: IMAGO/Seskim Photo TR
Žagars ar Stambulas "Fenerbahce" mājās ar rezultātu 95:78 pārspēja "Bursaspor".
Basketbols

Žagars un Blumbergs izceļas ar rezultatīvu sniegumu, palīdzot savām komandām izcīnīt uzvaras Turcijas čempionāta spēlēs; Šiliņš un Laksa sekmīgi Itālijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolisti Artūrs Žagars un Roberts Blumbergs svētdien Turcijas čempionāta trešās kārtas spēlēs guva attiecīgi 13 un 11 punktus, viņu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Žagars un Blumbergs izceļas ar rezultatīvu sniegum...

Žagars ar Stambulas "Fenerbahce" mājās ar rezultātu 95:78 (25:19, 18:15, 27:16, 25:28) pārspēja "Bursaspor".

Spēlējot 14 minūtes un 19 sekundes, Žagars grozā raidīja abus divus divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Viņa rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+3) un 12 efektivitātes koeficienta punktiem. Uzvarētājiem ar 18 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Tariks Biberovičs. Viesiem 19 punktus guva Džeilons Brauns un 18 pievienoja Džošua Šarma.

Savukārt Blumbergs un Stambulas "Galatasaray" viesos ar rezultātu 86:80 (18:20, 21:17, 26:26, 21:17) guva virsroku pār Stambulas "Bahcesehir Koleji". Blumbergs laukumā pavadīja 24 minūtes, realizēja vienīgo divpunktu metienu, vienu no četriem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, iekrāja trešo labāko +/- rādītāju komandā (+9) un bija otrs produktīvākais ar 13 efektivitātes koeficienta punktiem. "Galatasaray" komandā 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Anhelam Luisam, bet 14+7 iekrāja Džeimss Palmers. Pretiniekiem 20 un 19 punkti bija Šehmusam Hazeram un Akselam Buteijē.

Pirmdien Rolanda Šmita pārstāvētā Stambulas "Anadolu Efes" mājās uzņems Stambulas "Darussafaka". Sestdien Denizli "Yukatel Merkezefendi" rindās atgriezās Rihards Lomažs, viņam ar komandu ar 72:86 zaudējot Stambulas "Bešiktaš".

"Fenerbahce" uzvarējusi visās trīs aizvadītajās spēlēs, "Anadolu Efes" guvusi panākumus abos mačos, "Galatasaray" bilance sezonas sākumā ir 1-2, savukārt "Yukatel Merkezefendi" cietusi tikai zaudējumus.  Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".

Tikmēr Kārlis Šiliņš guva 17 punktus Itālijas A sērijas spēlē, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā "Pistoia" svinēt uzvaru. "Pistoia" mājās ar rezultātu 64:77 (18:20, 14:14, 17:24, 15:19) zaudēja Venēcijas "Umana Reyer" komandai.

Šiliņš laukumā bija 30 minūtes, realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trīs tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, iekrāja visvairāk efektivitātes koeficienta punktus komandā (21) un tika pie negatīva +/- rādītāja (-8). Šiliņš bija rezultatīvākais mājinieku rindās, bet pretiniekiem tikpat punktu guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Āmirs Simms.

Svētdien Boloņā Andreja Gražuļa pārstāvētajai un Lukas Banki vadītajai mājās bija jātiekas ar Artūru Strautiņu un Tortonas "Derthona", taču spēle plūdu dēļ tika atcelta.

Gražuļa komanda sezonu sākusi ar trīs uzvarām tikpat mačos, bet Strautiņa un Šiliņa pārstāvētās komandas guvušas pa diviem panākumiem, aizvadot attiecīgi trīs un četras cīņas. Iepriekšējā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "Olimpia", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār Boloņas "Virtus".

Savukārt Kitija Laksaguva 19 punktus Itālijas A sērijas mačā, bet Laura Meldere iemeta astoņus punktus, abu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras. Laksas pārstāvētā Skio "Famila" mājās ar 98:80 (29:23, 21:30, 23:8, 25:19) pārspēja "Faenza" vienību.

Laukumā pavadot 19 minūtes un 48 sekundes, Laksa realizēja sešus no astoņiem divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Latviete arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+2). "Famila" rindās 20 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Olbisai Andrē, bet 19 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles atdeva Žanelle Salona. Pretiniecēm 26 punktus guva Sāra Roumija.

Savukārt Melderes pārstāvētā Kampobaso "La Molisana Magnolia" viesos ar 88:32 (12:8, 22:7, 30:7, 24:10) sagrāva "Battipaglia" vienību. Meldere spēlēja 19 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no sešiem divpunktu metieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+32). Viešņām ar 23 punktiem izcēlās Sāra Skalija.

Gan "Famila", gan "La Molisana Magnolia" sezonu sākušas ar četrām uzvarām pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā par Itālijas A sērijas čempionēm kļuva Venēcijas "Umana Reyer" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 3-0 pārspēja Skio "Famila".