Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Amerikāņu tenisiste Daniele Kolinsa veselības problēmu dēļ tomēr nebeigs sportistes karjeru
foto: EPA/Scanpix
Daniele Kolinsa tomēr nolēmusi vēl nelikt punktu tenisistes karjerai.
Citi sporta veidi

Amerikāņu tenisiste Daniele Kolinsa veselības problēmu dēļ tomēr nebeigs sportistes karjeru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Amerikāniete Daniele Kolinsa ir atlikusi tenisistes karjeras beigšanu, Kolinsa piektdien paziņoja savā "Instagram" kontā.

Amerikāņu tenisiste Daniele Kolinsa veselības prob...

Jau ziņots, ka 2022. gada Austrālijas atklātā čempionāta fināliste janvārī paziņoja par nodomu beigt tenisistes karjeru 2024. gada beigās, bet pēc tam nodoties ģimenes dzīvei, tomēr endometrioze ir pamudinājusi sportisti pārdomāt.

Kolinsa, kurai slimība tika diagnosticēta 2021. gadā, līdz šim savu lēmumu nebija mainījusi, kaut arī gada pirmajā pusē bija izcīnījusi uzvaras divos turnīros pēc kārtas, uzvarot sacensībās ASV pilsētās Maiami un Čārlstonā.

Šobrīd pasaules ranga devītajā vietā esošā Kolinsa pēdējo spēli septembra sākumā bija aizvadījusi Gvadalaharas turnīrā Meksikā, taču viņas vārds parādījās ASV komandas sastāvā startam "United Cup" sacensībās Austrālijā, kas ir 2025. gada sezonas pirmais turnīrs. "Ar nepacietību gaidīju savas tenisa karjeras noslēgumu ar labiem sasniegumiem šogad un grasījos atšķirt savas dzīves nākamo nodaļu, taču viss nav noritējis tā, kā bija plānots," raksta 30 gadus vecā spēlētāja "Instagram".

Viņa raksta, ka papildus dažu ieilgušu veselības problēmu risināšanai pēdējos mēnešos viņa ir apmeklējusi arī speciālistus, lai saprastu, kāds ir labākais veids, lai īstenotu vēl vienu sapni, veidojot ģimeni. "Cīņa ar endometriozi un auglības problēmām ir milzu nozīme daudzu sieviešu dzīvē. Esmu pilnībā pārliecināta par komandu, kas man palīdz, taču tas aizņem ilgāku laiku, nekā domāju," raksta tenisiste.

"Tāpēc Kolinsas stāsts vēl nav izstāstīts. Es atgriezīšos Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūrē 2025. gadā," paziņoja Kolinsa.

"Lai gan dzīvē nav garantiju, ceru turpināt 2024. gada panākumus un spēlēt, līdz man būs lielāka pārliecība personīgajos auglības ceļojumos," atklāj sportiste.

Kolinsa karjeras laikā ir izcīnījusi četras uzvaras WTA turnīros. 2022. gada "Australian Open" turnīra finālā Kolinsa atzina mājinieces Ešlijas Bārtijas pārākumu.