Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kristapam Porziņģim nozīmīgs kāpums ESPN un citu Ziemeļamerikas portālu spēlētāju rangos
foto: AP/Scanpix
Kristaps Porziņģis Bostonas "Celtics" mediju dienā.
Basketbols

Kristapam Porziņģim nozīmīgs kāpums ESPN un citu Ziemeļamerikas portālu spēlētāju rangos

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pirms jaunās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas Ziemeļamerikas mediji steidz publiskot spēlētāju rangus, nosakot 100 labākos līgas basketbolistus. Visos topos kāpumu piedzīvojis NBA čempions Kristaps Porziņģis, atrodoties starp 40. un 46. vietu. 

Kristapam Porziņģim nozīmīgs kāpums ESPN un citu Z...

ESPN ik gadu publicētajā pirmssezonas 100 labāko NBA basketbolistu rangā 16 vietu kāpumu piedzīvojis latvietis Kristaps Porziņģis, kurš no 62. vietas 2023. gadā pacēlies uz 48. pozīciju. “Pagājušajā vasarā Porziņģis ieradās čempionu kalibra komandā Bostonas “Celtics” ar vēlmi pierādīt, ka viņš var palīdzēt NBA komandai sasniegt šādus mērķus. Lai arī viņš traumas dēļ izlaida lielāko daļu izslēgšanas spēļu, viņam šo mērķi izdevās īstenot ar savu leģendāro atgriešanos uz finālsērijas pirmo spēli, iedvesmojot Bostonu ceļā pēc titula. Viens no lielākajiem jautājumiem līgā šajā sezonā ir, kā viņam izdosies atgriezties pēc kājas traumas,” teikts ESPN materiālā. 

Kristaps Porziņģis ir biežs viesis arī citos šādos NBA spēlētāju rangos pirms jaunās sezonas. Pirmais NBA čempions no Latvijas augstāk novērtēts “The Ringer” apkopotajā sarakstā. Tajā spēka uzbrucējs ieņem 42. vietu. Norādīts, ka viņš prot labi izplest laukumu, ir lielisks metienu bloķētājs, prot labi spēlēt aizsardzībā, bet satraukumu rada viņa veselība. “”Cheat-code” abos laukuma galos, kas atradis sev īsto komandu,” teikts paziņojumā par viņu. Kamēr ESPN rangā pirmais desmitnieks vēl nav paziņots, tikmēr “The Ringer” pirmajā vietā ierindojis Nikolu Jokiču, kam seko Luka Dončičs, Jannis Adetokunbo, Šejs Gildžess-Aleksandrs un Žoels Embīds. 

44. vietā Kristaps atrodas “Hoops Hype” veidotajā rangā. “Pagājušajā sezonā viņš spēlēja kā Zvaigžņu spēles dalībnieks, taču izlaida 25 spēles regulārajā turnīrā un 12 izslēgšanas spēlēs. Viņš labi iederējās Bostonas sistēmā – guva grozus ar augstu efektivitāti, cīnījās par atlēkušajām bumbām, bloķēja metienus un trāpīja tālus trīspunktniekus. Jācer uz labāku veselību 2024./2025. gada sezonā,” teikts rangā par latviešu basketbola zvaigzni. “Hoops Hype” pirmajā vietā ierindojis arī  Jokiču, kuram seko Dončičs, Gildžess-Aleksandrs, Adetokunbo un Embīds. 

Visaugstāk savā rangā Kristapu novērtējis “CBS Sports”, latvietim atvēlot 40. pozīciju, kas ir par deviņām vietām augstāk nekā pirms gada. “Porziņģis atrada sev perfekto scenāriju Bostonā. No viņa negaidīja franšīzes izglābšanu kā “Knicks”, perfektu otro numuru kā Dalasā un viņš nevāca tukšu statistiku kā Vašingtonas “Wizards”. Kad viņš bija vesels, tad viņš bija viens no nozīmīgākajiem ieročiem.” Arī “CBS Sports” pirmajā vietā ierindo Jokiču, kam sekojis Adetokunbo, Dončičs, Gildžess-Aleksandrs un  Embīds. 

Jaunā NBA sezona ar divām spēlēm sāksies naktī uz 23. oktobri. Kristaps Porziņģis savainojuma dēļ, ko guva pagājušās sezonas finālsērijā, visdrīzāk ierindā atgriezīsies decembrī. Pats latvietis atzinis, ka viņa atlabšana noritot ātrāk nekā plānots.