Freibergam vārti uzvarētā Čehijas ekstralīgas mačā; Indrašim piespēle Zviedrijā
foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs guvis savus pirmos vārtus šosezon.
Hokejs

Freibergam vārti uzvarētā Čehijas ekstralīgas mačā; Indrašim piespēle Zviedrijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Ralfs Freibergs otrdien guva vārtus viņa un Oskara Batņas pārstāvētās Hradeckrāloves "Mountfield" uzvarā savā laukumā Čehijas hokeja ekstralīgas mačā, bet aizsargs Jānis Jaks Liberecā rezultatīvi piespēlēja viņa un aizsarga Roberta Mamčica pārstāvētās Karlovi Varu "Energie" zaudējumā.

Freibergam vārti uzvarētā Čehijas ekstralīgas mačā...

"Mountfield" ar 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) pieveica Plzeņa "Škoda". Freibergs 47. minūtē guva mača pēdējos vārtus.

16 minūtēs un sešās sekundēs laukumā viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divas soda minūtes un +/- rādītājs +2. Batņa 14 minūtēs un 15 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

Pretinieku komandā kapteiņa palīgs aizsargs Kristiāns Rubīns 20 minūtēs un 47 sekundēs laukumā veica vienu spēka paņēmienu un spēli beidza ar +/- rādītāju -2.

Karlovi Varu "Energie" ar aizsargiem Jāni Jaku un Robertu Mamčicu ierindā viesos ar 2:4 (1:1, 0:3, 1:0) piekāpās Liberecas "Bīli Tygri". Jaks rezultatīvi piespēlēja mača piektajā minūtē, kad 1:1 vairākumā panāca Ondržejs Berāneks. 21 minūtē un 51 sekundē laukumā viņa kontā trīs metieni pa vārtiem un +/- rādītājs -2. Mamčičs 19 minūtēs un divās sekundēs laukumā vienreiz meta pa vārtiem, kā arī sakrāja divas soda minūtes, kuru laikā vārti netika zaudēti, un +/- rādītāju -1.

Septīto uzvaru pēc kārtas svinēja aizsarga Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva", turpinot labot līgas sezonas sākuma rekordu. "Verva" mājās ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pārspēja Česke Budejovices "Motor".

Vēl vienā cīņā uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīri" mājās ar 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) pārspēja Tršinecas "Ocelari".

Zīles pārstāvētā Litvīnovas komanda ir vienīgā, kas šajā sezonā septiņās spēlēs punktus vēl nav zaudējusi. Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo".

Savukārt Latvijas vārtsarga Ērika Vītola un aizsarga Mika Tumānova pārstāvētā Jiveskiles JYP otrdien cieta zaudējumu Somijas hokeja čempionāta izbraukuma mačā. Jiveskiles komanda ar 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) piekāpās Raumas "Lukko".

Vītols tika galā ar 23 no 27 pretinieku metieniem, bet Tumānovs 15 minūtēs un 55 sekundēs uz ledus ar ierakstiem statistikas ailītēs neizcēlās.

JYP ar septiņiem punktiem punktiem sešās spēlēs ieņem 13. vietu, bet Artūra Andžāna pārstāvētā Hemēnlinnas HPK ar sešiem punktiem astoņās cīņās - 14. vietu 16 komandu čempionātā. Andžāns šobrīd gan ir izīrēts Somijas pēc spēka otrās līgas jeb "Mestis" klubam Kokolas "Hermes".

"HPK aizsargs Andžāns dosies īrē uz "Mestis" klubu Kokolas "Hermes", pirmdien paziņoja HPK.

Iepriekšējā sezonā Somijas virslīgā uzvarēja Tamperes "Tappara", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica Lahti "Pelicans".

Savukārt Miks Indrašis Kārlstadē rezultatīvi piespēlēja Jēvles "Brynas" zaudējumā Zviedrijas hokeja līgas (SHL) mačā. "Brynas" viesos pēcspēles metienos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja Kārlstades "Farjestad".

Indrašis 39. minūtē vairākumā rezultatīvi piespēlēja Antona Rodina vārtu guvumā, izlīdzinot rezultātu - 1:1. Latvietis uz ledus bija 15 minūtes un 51 sekundi, trīsreiz metot pa vārtiem un spēli beidzot ar +/- rādītāju -1.

Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK viesos ar 5:2 (1:2, 2:0, 2:0) uzvarēja "Lulea". Dzierkals spēlēja 14 minūtes un 12 sekundes, vienreiz metot pa vārtiem un spēli beidzot ar +/- rādītāju +1.

AIK ar 12 punktiem piecās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Brynas" ar septiņiem punktiem četrās cīņās atrodas atrodas sestajā vietā. Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Šellefteo AIK, kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Engelholmas "Rogle".

Tikmēr Uzvaras Šveices hokeja līgas (NL) spēlēs izcīnīja Latvijas uzbrucēju Denisa Smirnova un Oskara Lapinska pārstāvētās "Kloten" un Langnavas "Tigers" komandas, kamēr zaudējumu piedzīvoja "Ajoie" ar Emīlu Veckaktiņu sastāvā.

Smirnovs "Kloten" vienības panākumā savā laukumā ar 4:3 (1:1, 1:0, 2:2) pār "Zug" uz ledus bija 12 minūtes un 33 sekundes, teju minūti spēlējot mazākumā. Latvijas uzbrucējs izpildīja divus metienus pa vārtiem, pie rezultativitātes punktiem netika un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt "Tigers" ar Lapinski ierindā mājas spēlē ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā pieveica "Lugano". Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 12 minūtes un 30 sekundes, galvenajos statistikas rādītājos neizceļoties.

Tikmēr kārtējo zaudējumu piedzīvoja "Ajoie", kas mājās ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) cieta sagrāvi pret "Bern" hokejistiem. Veckaktiņš spēlēja 11 minūtes un 46 sekundes, no kurām minūti un 38 sekundes uz ledus pavadīja vairākumā. Uzbrucēja kontā viens metiens pa vārtiem un neitrāls lietderības koeficients.

Vēl vienā NL mačā Cīrihes "Lions" bez latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera ierindā ar 4:3 (0:1, 2:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Rapersvīles-Jonas "Lakers" vienību, kuras vārtsargs Ivars Punnenovs maču noraudzījās no rezervistu soliņa, bet "Lausanne" bez uzbrucēja Ronalda Ķēniņa sastāvā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja "Biel-Bienne" komandu.

Turnīra tabulā līderi ar septiņos mačos izcīnītiem 14 punktiem ir Smirnova pārstāvētā "Kloten", 14 punkti ir arī otrajā vietā esošai "Lions", ceturtā ar 13 punktiem ir "Lakers", piektā ar 12 punktiem - "Lausanne", "Tigers" iekrājuši 11 punktus un ir septītajā pozīcijā, bet "Ajoie" punktus aizvadītajās septiņās spēlēs vēl nav izcīnījuši un atrodas pēdējā, 14.vietā. Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Cīrihes "Lions", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Lausanne" hokejistus.