Iemesls satraukumam? Žagaram neatrodas vieta ‘’Fenerbahce” pieteikumā pēdējā pārbaudes spēlē
foto: Fenerbahce Beko
Artūrs Žagars ''Fenerbahce'' formā šajā pirmssezonā.
Basketbols

Iemesls satraukumam? Žagaram neatrodas vieta ‘’Fenerbahce” pieteikumā pēdējā pārbaudes spēlē

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Žagars, kurš šajā vasarā jaunajai sezonai gatavojies kopā ar ULEB Eirolīgas klubu Stambulas “Fenerbahce”, pirmdien nav atradies pat pieteikumā uzvarā pārbaudes mačā pār “Bursaspor”.

Iemesls satraukumam? Žagaram neatrodas vieta ‘’Fen...

Pirmdienas vakarā gatavošanos jaunajai sezonai turpināja viens no Turcijas basketbola grandiem – Stambulas “Fenerbahce”, kas ar 41 punkta pārsvaru (107:66) pārspēja citu valsts klubu “Bursaspor”. Pēc kluba pastiprināšanas pirmo maču tā sastāvā aizvadīja Bobans Marjanovičs, izceļoties ar 15 punktiem un kļūstot par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju. Par vienu punktu vairāk iemeta cits starpsezonas pastiprinājums Veids Boldvins.

Šī kļuva par jau septīto kluba pārbaudes spēli un otro, kurā pat pieteikumā neatradās latvietis Artūrs Žagars. No piecām pārbaudes spēlēm, kurās latviešu aizsargs ticis pie iespējas demonstrēt savas prasmes laukumā, viņš visvairāk izcēlās uzvarā pār Atēnu AEK (85:75), gūstot 13 punktus. Tajā mačā viņam komandas rezultatīvākā gods. Citās četrās spēlēs viņa devums punktu izteiksmē bija neliels. 

Neatrašanās komandas pieteikumā īsi pirms jaunās sezonas sākuma var likt spekulēt par potenciālo Žagara lomu komandā sezonas laikā. Sociālajā tīklā “X” atrodams kāda kluba sekotāja ieraksts, kas vēsta par to, ka šo pārbaudes spēļu laikā lietuviešu trenerim Šarūnam Jasikēvičam, kas pats basketbolista karjerā spēlēja saspēles vadītāja pozīcijā, nav paticis redzētais Artūra Žagara izpildījumā. Ieraksts papildināts ar to, ka latvieša vietā minūtes varētu iegūt Devons Hols, kurš pēdējās trīs sezonas pavadīja Milānas “Olimpia”. 

Komandas līdzjutēji uz konkrēto ierakstu veikuši vairākas atbildes, pārsvarā piekrītot kluba galvenā trenera secinājumam. Kā galvenais Žagara trūkums no pamanītā pārbaudes spēlēs izcelts nestabilais sniegums. Ticis ieteikts viņu vēlreiz sūtīt īrē uz kādu citu komandu, meklējot vietā kādu stabilu aizvietotāju. Jāmin gan, ka Turcijas līdzjutējus nevar saukt par pašiem pacietīgākajiem brīžos, kad viņu atbalstītās komandas basketbolisti nerāda kvalitatīvāko sniegumu. 

Artūrs Žagars Stambulas “Fenerbahce” papildināja pēc spilgti aizvadītā 2023. gada Pasaules kausa. Ar 24 gadus veco aizsargu tika noslēgts līgums uz trīs sezonām, pirmajā no tām izīrējot uz Lietuvas Basketbola līgas vienību Viļņas “Wolves”. Pagājusī sezona gan latvietim nebija spēlēm bagāta, jo tās ievadā viņš iedzīvojās ceļgala sānu saišu traumā, kas lika izlaist aptuveni pusgadu. Pēc sezonas beigām tika lemts, ka viņš šajā vasarā jaunajai sezonai gatavosies kopā ar “Fenerbahce”. 

Jauno basketbola sezonu “Fenerbahce” sāks jau šajā nedēļas nogalē (29. septembrī) ar Turcijas Prezidenta kausu pret principiālāko sāncensi Stambulas “Anadolu Efes”. Savukārt jau nākamnedēļ savā laukumā ar maču pret Pireju “Olympiacos”  4. oktobrī tiks ievadīta 2024./2025. gada ULEB Eirolīgas sezona, bet dienu vēlāk arī savu līdzjutēju priekšā gaidāma pirmā Turcijas līgas spēle pret “Buyukcekmece”. Jau šie mači parādīs, vai un kā galvenais treneris Šarūns Jasikēvičs plāno rēķināties ar Artūra Žagara palīdzību.