“Gļēvs teātris dažu izpildījumā”: Sandis Prūsis kritizē aizgājušos no bobsleja
foto: Edijs Pālens/LETA
Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.
Citi sporta veidi

“Gļēvs teātris dažu izpildījumā”: Sandis Prūsis kritizē aizgājušos no bobsleja

Kārlis Bērziņš

Jauns.lv

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis kritiski izteicies par tiem bijušajiem sportistiem, kuri šajā vasarā, pārmetot par finansējuma nepilnībām, pameta sporta veidu. 

“Gļēvs teātris dažu izpildījumā”: Sandis Prūsis kr...

Latvijas bobslejā šī bijusi intrigām bagāta starpsezona. Publiski iebilstot pret finansējuma atšķirībām četrinieka ietvaros, par aiziešanu no sporta pusotru gadu pirms 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm paziņoja pilots Emīls Cipulis, kā arī stūmēji Dāvis Spriņģis un Krists Lindeblats. 

Tie gan nebija vienīgie notikumi, kuri satricināja bobsleja saimi. Vasaras izskaņā “Delfi” TV raidījumā “Aizmugure” ar savdabīgiem izteicieniem izcēlās nu jau bijušais Latvijas Bobsleja un federācijas valdes loceklis un ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, sportistus nosaucot par gaļu. Tas izsauca plašu rezonansi, kā rezultātā Ekmanis atkāpās no saviem ieņemamajiem amatiem. 

Kritiku to sportistu virzienā, kuri šajā vasarā pametuši sporta veidu, sarunā ar LTV raidījumu “Sporta Studija” izteicis bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis. “Ja daudzi jau bija izdomājuši, ka beigs sportot, tad tā arī vajadzēja drosmīgi pateikt, nevis vienkārši lamāt federāciju par kaut kādām neizdarītām un absurdām lietām.”

“Ja tu gribi, tad tu arī gribi beigt. Konkrēti Emīls Cipulis jau pagājušogad it kā gribējis beigt, bet vēl gadu noturējās. Šī brīža lēmums, ko viņš man atrakstīja vēstulē – ne jau nauda bija galvenais, kāpēc viņš beidza sportot. Viņš vienkārši vairs negrib ar sportu nodarboties. Pārējais ir tikai sekas un teātris – diemžēl tāds diezgan gļēvs teātris dažu izpildījumā,” par nu jau bijušajiem padotajiem teica Prūsis. 

Līdz ar jauno vieglatlētikas manēžu pie Daugavas Ledus halles par jaunu ieskrējiena estakādi var lepoties arī bobslejs, taču pēc pēdējiem aizgājušajiem sporta veidā ir cilvēkresursa trūkums. Sezonu tā sagaidīs ar vienu vadošo pilotu Jēkaba Kalendas personā. Bobsleja sezonas sākums ar posmiem Ķīnā gaidāms jau no 17. novembra. Sacensību kalendārā iekļauta arī Siguldā, kur decembrī notiks divnieku ekipāžu posms.