Pēc skandalozās intervijas Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju pametis Zintis Ekmanis
foto: Edijs Pālens/LETA
Par Ekmaņa "neprofesionālajiem izteikumiem" sūdzības pauduši Latvijas bobsleja komandas sportisti.
Citi sporta veidi

Pēc skandalozās intervijas Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju pametis Zintis Ekmanis

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pēc skandalozās intervijas, Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju (LBSF) pametis tās ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, vēsta portāls "lsm.lv".

Pēc skandalozās intervijas Latvijas Bobsleja un sk...

Pēc Ekmaņa izteikumiem portāla "Delfi" raidījumā "Aizmugure" Latvijas bobsleja komandas sportisti vērsās LBSF ar sūdzību pret Ekmani, paužot sašutumu par viņa neprofesionālajiem izteikumiem. Intervijā žurnālists Uldis Strautmanis provocēja Ekmani ar jautājumu, ka attieksme no federācijas puses liek noprast, ka "sportisti ir kā gaļa". Uz to Zintis atbildēja apstiprinoši - ka viņi tiešām tādi esot. Sarunā ar "lsm.lv" LBSF prezidents Ansis Zeltiņš norādīja, ka pirmdien Ekmanis atsaucis savu dalību no valdes sastāva, zaudējot arī LBSF ģenerālsekretāra amatu. 

Savukārt pirmdien LBSF valdes sēdē tika lemts, ka ģenerālsekretāres pienākumus pildīs valdes locekle Janika Judeika. Tāpat valdē darbu turpina Kristaps Kotāns un Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis.

Jau vēstīts, ka vasaras sākumā izjuka pagājušās sezonas Latvijas labākais bobsleja četrinieks. Vispirms atlūgumu uzrakstījuši stūmēji Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats, kuri abi izslēgti arī no Latvijas Olimpiskās vienības, bet pēc tam par sportista karjeras noslēgšanu paziņoja arī pilots Emīls Cipulis.