Paraolimpiešu sagaidīšana un sveikšana pie Brīvības pieminekļa.

Paraolimpiešu sagaidīšana un sveikšana pie Brīvības pieminekļa

Pirmdienas, 9. septembra, vakarā Latvijas paralimpisko spēļu dalībniekus sveica pie Brīvības pieminekļa.

Sporta zvaigznes
2024. gada 10. septembrī, 07:28

FOTO: ar siltiem sveicieniem un emocionālām runām pie Brīvības pieminekļa sveic mūsu paraolimpiskos varoņus

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vēlā pirmdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa sagaidīti un silti sveikti mūsu paraolimpisko spēļu varoņi.

FOTO: ar siltiem sveicieniem un emocionālām runām ...

Latvijas delegācija uz Brīvības pieminekli devās pa taisno no Rīgas lidostas, kur ieradušies no paraolimpisko spēļu mājvietas Parīzes. Parasportisti Brīvības pieminekli sasniedza apmēram 15 minūtes pirms pusnakts. Pie pieminekļa sanākušie skatītāji sportistu ielidošanu varēja vērot Latvijas Televīzijas tiešraidē uz lielā ekrāna, kas izvietots pie pieminekļa.

Latvijas sportisti atgriezušies mājās ar četrām izcīnītām godalgām, un viņus sveikt ieradusies bija gan izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, gan paraolimpiskās kustības Latvijā patronese Andra Levite, gan Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte, gan Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Raimonds Lazdiņš, kā arī Ķekavas un Siguldas pašvaldību pārstāvji, atbalstītāji un citi viesi. Kā novēroja portāls Jauns.lv, klātienē bija ieradušies vairāki simti atbalstītāju.

Par muzikālo noformējumu parūpējās Aija Andrejeva, bet savas uzrunas klātesošajiem teica arī mūsu varoņi - Diāna Krūmiņa, Aigars Apinis un tika nolasīts arī divkārtējā paraolimpiskā čempiona Riharda Snikus emocionālais vēstījums.

Divas zelta godalgas Parīzes paraolimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paraolimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Rihards Snikus saņem zelta medaļu Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" otrdien izcīnīja zelta medaļu Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās "Grade ...

Parīzes paralimpiskās spēles norisinājās no 28. augusta līdz 8. septembrim un tajās sacentās aptuveni 4400 parasportisti no 186 valstīm.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde). Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.

Parīzes vasaras paralimpisko spēļu noslēgšana "Stade de France" stadionā

Paralimpisko spēļu noslēgšana Parīzē; 08.09.2024.

Parīzes paralimpiskās spēles norisinājās no 28.augusta līdz 8.septembrim un tajās sacentās aptuveno 4400 parasportisti no 186 valstu paralimpiskajām komitejām.