Basketbolā un volejbolā rīkos Baltijas Superkausu
foto: Zane Bitere/LETA
Baltijas Superkausā Latvijas basketbolu pārstāvēs abi pagājušā gada finālisti "VEF Rīga" un "Rīgas Zeļļi".
Basketbols
2024. gada 15. augustā, 19:58

Basketbolā un volejbolā rīkos Baltijas Superkausu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Septembra sākumā Rīgā norisināsies Baltijas Superkausa sacensības, kurās spēkosies Latvijas un Lietuvas basketbola klubi, kā arī Latvijas un Igaunijas volejbola vienības, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Basketbola savienība (LBS) un Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Basketbolā un volejbolā rīkos Baltijas Superkausu...

Turnīrs "Arēnā Rīga" norisināsies 14. un 15.septembrī.

Par Baltijas Superkausu basketbolā cīnīsies Latvijas čempione "VEF Rīga" un vicečempione "Rīgas Zeļļi", kā arī Lietuvas klubi Viļņas "Wolves" un Panevēžas "Lietkabelis", kas pagājušajā sezonā Lietuvas Basketbola līgā (LKL) izcīnīja bronzu.

Savukārt par Baltijas Superkausu volejbolā spēkosies Baltijas līgas uzvarētāja un Igaunijas čempione "Selver"/"TelTach", Baltijas līgas fināliste Tartu "Bigbank" un Latvijas vienības Jēkabpils "Lūši" un "Robežsardze"/"Rīga".

"Sadarbībā ar loģistikas un transporta uzņēmumu "Fracht" un citiem mūsu atbalstītājiem pēc deviņu gadu pārtraukuma atdzīvinām Baltijas Superkausa ideju, lai pirms gaidāmās sezonas noskaidrotu stiprāko klubu," saka Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes loceklis un idejas autors Kārlis Volodins.

Viņš uzsver, ka klubu volejbolam tā būs debija "Arēnā Rīga". "Prieks, ka sporta līdzjutējiem būs iespēja baudīt augstākās raudzes sporta pasākumu," saka Volodins, piebilstot, ka gan sestdien, gan svētdien skatītājiem tiks rīkoti konkursi, priekšnesumi un izklaides pasākumi.

"Ar lielu prieku mūsu līdzjutējiem piedāvājam nākamos unikālos sporta svētkus - tiksimies "Arēnā Rīga" "Fracht" Baltijas Superkausa izcīņā," saka Latvijas Basketbola līgu direktors Salvis Mētra.

Viņš sola gan aizraujošas Latvijas un Lietuvas klubu cīņas basketbola laukumā, gan "lielisku volejbolu Latvijas un Igaunijas labāko klubu izpildījumā".

Turnīra pirmā diena sāksies ar volejbola turnīra pusfinālu spēlēm, kam sekos basketbola komandu pusfināli, bet svētdien tiks aizvadītas gan finālspēles, gan cīņas par bronzas godalgām.