Futbols
2024. gada 14. augustā, 10:40

Kijivas "Dinamo" Glāzgovā sabradā "Rangers" UEFA Čempionu līgas sapni; "Lille" sarūgtina Mourinju trenēto "Fenerbahce"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā otrdien zaudējumu piedzīvoja Skotijas vicečempione Glāzgovas "Rangers", kas savā laukumā piekāpās ukraiņu komandai Kijivas "Dinamo", kā arī Stambulas "Fenerbahce", kas atzina Francijas vienības "Lille" pārākumu.

Kijivas "Dinamo" Glāzgovā sabradā "Rangers" UEFA Č...

"Rangers" kārtas pirmajā mačā viesos spēlēja neizšķirti 1:1, tomēr otrdienas spēlē sava laukunmā piekāpās ar 0:2 (0:0), divu spēļu summā kapitulējot ar 1:3.

Mājinieku rindās mača 51.minūtē otro dzelteno kartīti mačā nopelnīja brazīliešu aizsargs Žetfe, atstājot savu komandu mazākumā, ko mača izskaņā "Dinamo" izmantoja. Vārtus viesi guva 82. un 84.minūtē, kad ar precīziem sitieniem izcēlās Oleksandrs Pikaļonoks un Nazars Vološins.

UEFA Čempionu līgas "play off" kārtā "Dinamo" tiksies ar Zalcburgas "Red Bull" no Austrijas, kas vakar viesos cīnījās neizšķirti 3:3 ar nīderlandiešu "Twente", bet divu spēļu summā bija pārāka ar 5:4. Savukārt "Rangers" pārcelsies uz UEFA Eiropas līgas grupu turnīru.

Tikmēr "Lille" viesos papildlaikā guva vārtus pret "Fenerbahche", liedzot portugāļu speciālista Žuzē Mourinju vadītajai Turcijas čempionei turpināt cīņu par iekļūšanu UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā.

Pirmais mačs "Lille" laukumā noslēdzās ar mājinieku uzvaru 2:1, bet otrdienas atbildes spēlē "Fenerbahce" izlīdzinājumu divu spēļu summā panāca vien 90.minūtē, kad neveiksmīgi bumbu savos vārtos iesita Bafode Diakitē. Papildlaika 19.minūtē Lilles komandu mazākumā atstāja sarkano kartīti nopelnījušais Aisa Mandī, tomēr tas netraucēja viesiem izraut uzvaru - mačā 118.minūtē ar 11 metru soda sitienu izlīdzinājumu 1:1 mačā un uzvaru ar 3:2 summā panāca Džonatans Deivids.

"Lille" pretinieki "play off" kārtā būs Prāgas "Slavia" no Čehijas, kas trešajā kvalifikācijas kārtā ar 4:1 summā pārspēja beļģu komandu Senžilas "Royale Union".

Otrdien "play off" sasniedza arī "Qarabag" no Azerbaidžānas, slovēņu Bratislavas "Slovan", Prāgas "Sparta" no Čehijas, zviedru "Malmo", "Midtjylland" no Dānijas un Norvēģijas čempioni "Bodo"/"Glimt", kas iepriekš otrajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 7:1 sagrāva Latvijas čempionus RFS.

UEFA Čempionu līgas "play off" kārtas pirmie mači notiks 20. un 21.augustā, bet atbildes spēles būs 27. un 28.augustā. Uzvarētāji iekļūs Čempionu līgas pamatturnīrā, bet zaudētājiem Eirokausi turpināsies ar dalību UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.