VIDEO: “Priekš manis viņi ir varoņi!” kundze tiešajā ēterā sirsnīgi pateicas Latvijas olimpiešiem
foto: Edijs Pālens/LETA
Kudzi pie radioaparāta visvairāk aizkustinājusi tieši Latvijas 3x3 basketbola izlase.
Sporta zvaigznes

VIDEO: “Priekš manis viņi ir varoņi!” kundze tiešajā ēterā sirsnīgi pateicas Latvijas olimpiešiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Svētdien, 11. Augustā ar krāšņu ceremoniju noslēguma ceremoniju noslēdzās Parīzes olimpiskās spēles. Latvijai tā bija vien otrā reize, kopš neatkarības atjaunošanas, kad mūsu atlēti palika bez medaļām. Tomēr der atcerēties, ka ne jau medaļas ir tas, kas iedvesmo atbalstītājus klātienē un pie televīzijas ekrāniem.

VIDEO: “Priekš manis viņi ir varoņi!” kundze tieša...
11. augustā ar krāšņu noslēguma ceremoniju tika likts punkts Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Parīzes olimpisko spēļu noslēguma ceremonija

11. augustā ar krāšņu noslēguma ceremoniju tika likts punkts Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Mūsu sportistu patieso devumu Latvijas iedzīvotājiem spilgti izteikusi kāda kundze Latvijas Radio raidījumam “Brīvais mikrofons”. Viņa izceļ, ka sportisti no mazās Latvijas jau esot varoņi, ka spējuši nokļūt sporta lielākajā forumā. Viņa atzīst, ka jutusi līdzi visiem, bet lielākās simpātijas saistās ar sirsnīgajiem 3x3 basketbolisties un pludmales volejbolistēm. “Priekš manis viņi ir varoņi, un es neesmu vienīgā, kas tā domā!”

Kundze arī pauž viedokli, ka visi sportisti būtu pelnījuši oficiālu pieņemšu Ministru kabinetā vai varbūt pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča, kas iedvesmotu ne vien atlētus, bet arī pārējo sabiedrību.

Ar šo pateicību sociālajos tīklos jau dalījušies daudzi Latvijas olimpieši, kuri izceļ, ka tieši šādi mirkļi, šāds tautas viņus visvairāk iedvesmo turpmākiem panākumiem.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāvēja 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.

Parīzes spēles ir otrās vasaras spēles kopš neatkarības atjaunošanas, kurās Latvijas sportistiem nav izdevies izcīnīt medaļas. Pirmā reize bija 2016. gadā Riodežaneiro.

Ceturto vietu ieņēma 3x3 basketbola vīriešu komanda, šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš grupas braucienā izcīnīja piekto vietu, bet dalītu piekto vietu pludmales volejbola sacensībās izcīnīja Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova.

Latvijas delegācijas sastāvs Parīzes olimpiskajās spēlēs:

Zigmārs Raimo, Francis Lācis, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis (visi - 3x3 basketbols), Līna Mūze-Sirmā, Anete Sietiņa, Agate Caune, Gunta Vaičule, Rūta Kate Lasmane, Patriks Gailums, Gatis Čakšs, Valters Kreišs (visi - vieglatlētika), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Daniils Bobrovs, Ieva Maļuka (abi - peldēšana), Džeja Patrika (daiļlēkšana), Toms Skujiņš, Anastasija Karbonāri (abi - šosejas riteņbraukšana), Mārtiņš Blūms (kalnu riteņbraukšana), Veronika Monika Stūriška, Kristens Krīgers (abi - BMX superkross), Ernests Zēbolds (BMX frīstails), Tīna Graudiņa, Anastasija Samoilova (abas - pludmales volejbols), Aļona Ostapenko (teniss), Kristaps Neretnieks (jāšanas sports), Agate Rašmane, Lauris Strautmanis (abi - ložu šaušana), Ritvars Suharevs (svarcelšana).