Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionātu uzsāk ar zaudējumu pret Turciju
foto: Latvijas basketbola savienība
Latvija piekāpās Turcijai.
Basketbols

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionātu uzsāk ar zaudējumu pret Turciju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase sestdien Portugālē ar zaudējumu Turcijai uzsāka Eiropas čempionātu.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlase Eiropas č...

Latvija piekāpās Turcijai ar 51:60 (12:12, 12:19, 12:15, 15:14).

Latvijas komandā 14 punktus guva Estere Petrus, bet desmit punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Evelīna Otto. Savukārt Anna Liepiņa sakrāja sešus punktus, 11 atlēkušās bumbas un četras pārķertas bumbas.

Turcietēm ar 17 punktiem izcēlās Tuana Vurala, bet 12 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Eslema Gilere.

Svētdien latvietes spēlēs ar Slovēniju un pirmdien - ar Spāniju.

Piecas Latvijas izlases spēlētājas ir piedalījušies Eiropas U-16 čempionātā pirms diviem gadiem, trīs - pērn. Madara Šmite, Estere Petrus un Sanija Brikmane pērn jau spēlēja U-18 čempionātā, bet Evelīna Otto un Anna Liepiņa nesen atgriezās no Eiropas U-20 čempionāta.

Rūdolfs Rozītis U-18 izlasi vada otro gadu pēc kārtas. Pērn ar ierobežotiem resursiem tika uzvarēts svarīgākajās spēlēs, sasniedzot astoto vietu.

Sagatavošanās laikā Latvijas izlase aizvadītas septiņas pārbaudes spēles. Baltijas kausa izcīņā tika spēlēts ar Igaunijas (100:47), Izraēlas (64:65) un Lietuvas juniorēm (69:57), vēl pa divām reizēm tiekoties ar Vācijas (pagarinājumā 62:75 un 64:59) un Somijas (54:65 un 63:51) komandām.

2006.gadā dzimušās spēlētājas pirms diviem gadiem Eiropas U-16 čempionātā ierindojās devītajā vietā. Tiesa, kopš tā laika sastāvs ir būtiski mainījies.

Eiropas U-18 čempionāts no 3. līdz 11.augustam norisināsies Portugāles pilsētā Matusinju.

Meistarsacīkstēs Latvijas pretinieces A grupā būs Turcijas, Slovēnijas un Spānijas komandas, bet astotdaļfinālā trešdien būs jācīnās ar kādu no B grupas vienībām (Francija, Somija, Izraēla, Luksemburga).

Piecas labākās komandas iegūs ceļazīmes uz 2025.gada U-19 Pasaules kausa izcīņu. Trīs pēdējo vietu ieguvējas zaudēs vietu A divīzijā.

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Sanija Brikmane, Madara Šmite, Kitija Muzikante, Marta Kaupmane (visas - Liepājas SSS), Estere Petrus, Emīlija Štelmahere, Elza Palma (visas - BJBS "Rīga"/"Centrs"), Zane Straudovska (RBJSS "Rīdzene"), Annija Brence (BJBS "Rīga"/"Jugla"), Tamirise Simonova, Anna Liepiņa (abas - Daugavpils BJSS), Evelīna Otto ("TTT Rīga").