1dienas
19stundas
39minūtes
30sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Leģendārā Marta nopelna sarkano kartīti zaudējumā pret Spānijas futbolistēm; Kanāda arī ar 6 atņemtiem punktiem ieklūst ceturtdaļfinālā
foto: Richard Callis/SPP/Shutterstock/ Vida Press
Marta pamet laukumu pēc saņemtās sarkanās kartītes.
Futbols

Leģendārā Marta nopelna sarkano kartīti zaudējumā pret Spānijas futbolistēm; Kanāda arī ar 6 atņemtiem punktiem ieklūst ceturtdaļfinālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Spānijas un Japānas futbolistes trešdien svinēja uzvaras Parīzes olimpisko spēļu turnīra spēlēs, iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

Leģendārā Marta nopelna sarkano kartīti zaudējumā ...

Spānija C grupas spēlē ar 2:0 (0:0) pārspēja divkārtējo olimpisko spēļu turnīru finālisti Brazīliju.

Pirmā puslaika kompensācijas laikā sarkano kartīti nopelnīja Brazīlijas izlases pazīstamākā spēlētāja 38 gadus vecā Marta, bet otrajā puslaikā Ateneja del Kastiljo, kura izcēlās 68.minūtē, un Aleksija Puteljasa, kas vārtus guva mača kompensācijas laika 17.minūtē.

Otrā grupas spēlē Japāna ar 3:1 (3:1) pieveica Nigēriju. 11 minūšu laikā pirmā puslaika vidū 2:0 panāca Maika Hamano un Mina Tanaka. 42. minūtē Onji Ečegini panāca 1:2, bet pirmā puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē galarezultātu fiksēja Hikaru Kitagava.

Pēc trim spēļu kārtām Spānija izcīnīja deviņus punktus, Japāna - sešus, Brazīlija - trīs, bet Nigērija turnīru beidza bez gūtiem punktiem.

B grupā ar deviņiem punktiem uzvarēja ASV, sešus punktus nopelnīja Vācija, trīs - Austrālija, bet bez punktiem palika Zambija.

Pēdējā grupas spēļu kārtā ASV ar 2:1 (1:0) pieveica Austrāliju. Uzvarētājām vārtus 43. minūtē guva Trinitija Rodmena un 77. minūtē - Korbina Alberta, bet Austrālijai vienīgos vārtus mača kompensācijas laika otrajā minūtē iesita Alana Kenedija.

Vācija ar 4:1 (1:0) sagrāva Zambiju. Divus vārtus uzvarētājām guva Lea Šillere, pa vieniem - Klāra Bīla un Elīza Zensa. Zambijas vienībā 1:2 panāca Barbra Banda.

Tikmēr Kanādas sieviešu futbola izlase trešdien izcīnīja uzvaru arī trešajā Parīzes olimpisko spēļu turnīra mačā un, spītējot atņemtajiem sešiem punktiem, kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Kanādietes Nicā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja Kolumbiju. Vienīgie vārti tika gūti 61. minūtē, kad pēc Džesijas Flemingas izpildītā soda sitiena ar galvu bumbu tīklā raidīja Vanesa Žila.

Kanādas sieviešu futbola izlasei pēc Jaunzēlandes komandas izspiegošanas ar dronu treniņu laikā Parīzes olimpiskajās spēlēs tika atņemti seši punkti turnīra tabulā. Lai Tokijas spēļu čempiones arī šoreiz iekļūtu izslēgšanas turnīrā, viņām bija jāuzvar visās trīs spēlēs.

Apakšgrupas otrajā mačā Francija Lionā ar 2:1 (1:1) uzveica Jaunzēlandi. Francūzietēm abus vārtus guva Marija Antuanete Katoto, bet pretiniecēm izcēlās Keita Teilore.

A apakšgrupā Francijai bija seši punkti, Kanādai un Kolumbijai - pa trīs, bet Jaunzēlande palika bez punktiem. 

Olimpiskajā turnīrā piedalās 12 izlases, kas sadalītas trīs grupās. Izslēgšanas spēļu turnīrā iekļūst katras grupas divas labākās komandas, kā arī vēl divas labākās otro vietu ieguvējas.

2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs zelta medaļas izcīnīja Kanādas futbolistes.