Kādreizējā ranga līdere Kerbere savā karjeras pēdējā turnīrā iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā; Gofai turnīrs galā
foto: ddp/HMB Media/Uwe Koch / Vida Press
Angelika Kerbere.
Citi sporta veidi

Kādreizējā ranga līdere Kerbere savā karjeras pēdējā turnīrā iekļūst olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā; Gofai turnīrs galā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Bijusī pasaules tenisa ranga līdere vāciete Angelika Kerbere otrdien savā atvadu turnīrā - Parīzes olimpiskajās spēlēs - sasniedza ceturtdaļfinālu.

Kādreizējā ranga līdere Kerbere savā karjeras pēdē...

36 gadus vecā Vācijas tenisiste, kura šobrīd WTA rangā ieņem vien 212. vietu, olimpisko spēļu trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6-4, 6-3 pārspēja ar 16. numuru izsēto Leilu Fernandesu (WTA 25.) no Kanādas.

Kerbere jau pirms Olimpiādes paziņoja, ka šis būs viņas pēdējais turnīrs profesionālas tenisistes kārtā. Karjeras laikā 36 gadus vecā vāciete uzvarējusi trīs "Grand Slam" turnīros - 2016. gada Austrālijas un ASV atklātajos čempionātos, kā arī 2018. gada Vimbldonas čempionātā. Kopumā Kerbere triumfējusi 14 WTA raudzes turnīros.

Ceturtdaļfinālā Kerberes pretiniece būs ar sesto numuru izsētā ķīniete Džena Cjiņveņa (WTA 7.) vai turnīra 11. rakete Emma Navarro (WTA 15.) no ASV.

Kerbere 2016.gada olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro izcīnīja sudraba godalgu.

Tikmēr zaudējumu trešajā kārtā piedzīvoja ar otro numuru izsētā pasaules ranga vicelīdere Korija Gofa no ASV, kura ar 6-7 (7:9), 2-6 piekāpās ar 13. numuru izliktajai Donnai Vekičai (WTA 21.) no Horvātijas. Otrā seta sestajā geimā pēc strīda ar tiesnesi pie rezultāta 30:40 Gofa izplūda asarās, tomēr punkts tika piešķirts Vekičai, līdz ar to horvātietei izdevās uzvarēt geimu pie Gofas serves un panākt 4-2.

Gofa apelēja pie tā, ka laukuma tiesnesis pirms viņas sitiena paziņoja, ka Vekičas sistā bumba bijusi autā, tomēr paaugstinājuma tiesnesis tā neuzskatīja, ļāva izspēlei turpināties un Gofa nākamajā sitienā raidīja bumbu tīklā. Turpinājumā amerikāniete vairs nespēja koncentrēties un zaudēja arī atlikušos divus geimus un maču.

Ceturtdaļfinālā otrdien iekļuva arī ar astoto numuru izsētā amerikāniete Daniele Kolinsa (WTA 9.), kura trešajā kārtā ar 6-0, 4-6, 6-3 pārspēja Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko pirmajā kārtā uzvarējušo kolumbieti Kamilu Osorio (WTA 83.).

Olimpisko spēļu turnīrā piedalās 64 tenisistes, čempioni noskaidrojot sešās kārtās. Kortos, kuros norisinās turnīrs, Ostapenko 2017. gadā kļuva par "French Open" čempioni.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.