"Riga" vārtsargs Matrevics skaidro, kāpēc mača beigās iniciatīva pārgāja poļiem un ko sagaidīt no spēles Vroclavā
foto: Mateusz Porzucek PressFocus/ Vida Press
Rihards Matrevics izgājienā mačā pret Vroclavas "Šlask".
Futbols
2024. gada 25. jūlijā, 10:38

"Riga" vārtsargs Matrevics skaidro, kāpēc mača beigās iniciatīva pārgāja poļiem un ko sagaidīt no spēles Vroclavā

Jauns.lv/LETA

"Riga" atbildes spēlē ar Vroclavas "Šlask", iespējams, būs atklāts futbols, sarunā ar aģentūru LETA secināja Latvijas kluba vārtsargs Rihards Matrevics.

"Riga" vārtsargs Matrevics skaidro, kāpēc mača bei...
Rīgā ieradušies vairāki simti Vroclavas komandas līdzjutēju.

Vroclavas "Šlask" līdzjutēji devušies fanu gājienā Rīgas ielās

Polijas futbola kluba Vroclavas "Šlask" līdzjutēji trešdien pirms UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas mača ar "Riga" komandu devās fanu ...

"Vienmēr ir grūti pret komandām, kurām ir daudz augstāks līmenis nekā virslīgā. Visiem savs līmenis jāpaceļ un jātiek līdzi, ko arī izdarījām," stāstīja Matrevics, vienlaikus atzīstot, ka beigās piezadzies nogurums.

"Viņi daudz sit pa vārtiem un malējie pussargi nāk uz vidu. Tāpat bija jāpievērš uzmanība garo autu izspēlei. Šādā spēlē vienmēr jāgaida piespēles, centrējumi un sitieni. Pretinieks ir mērķtiecīgs, taču labā līmenī tā ir norma," par vārtsarga galvenajiem uzdevumiem šādā mačā turpināja Matrevics.

Atbildes spēle notiks pēc nedēļas, uzvarētājai divu maču summā iekļūstot nākamajā kārtā. "Šlask" komanda šobrīd ir sezonas sākumā, turpretī rīdzinieki jau aizvadījuši vairāk nekā pusi no nacionālā čempionāta.

"Polijā tā būs pilnībā cita komanda, taču abām komandām būs 90 minūtes un 11 spēlētāji katrai. Pirmajā spēlē dažās epizodēs viņi netika līdzi. Neredzu, ka mēs tāpat nevarētu spēlēt arī Polijā. Protams, viņiem būs daudz līdzjutēju, kas dzen uz priekšu. Var būt arī kādas vājības viņiem. Piemēram, šajā mačā mums izgāja cauri dažas garās piespēles un bija momenti priekšā. Tā kā, ja viņi vēl vairāk atvērs savu aizsardzību, būs atvērta spēle. Gan viņiem, gan mums būs momenti, un labākā komanda uzvarēs," atbildes spēles scenārijus ieskicēja Matrevics.

"Nedomāju, ka mēs ļoti sēdēsim aizsardzībā. Ja ieiesim spēlē un izdosies noslāpēt līdzjutēju doto enerģiju, tad būs interesanta spēle ar atklātu futbolu," turpināja vārtsargs.

Stadions Vroclavā var uzņemt vairāk nekā 40 000 skatītāju, un sagaidāms, ka "Šlask" futbolistiem būs ļoti aktīvs mājinieku līdzjutēju atbalsts.

"Polijā esmu spēlējis ar izlasi. Taču pārbaudes spēli nevar salīdzināt ar maču klubā. Tas bija tāds kā pirmais ēdiens, tagad būs kārtīgs pamatēdiens. Arī treneris teica, ka gaidām to spēli. Tikai prieks, ka ir tāda iespēja - spēlēt tādos stadionos," uzsvēra Matrevics.

Matrevics bijis "Riga" treneru vārtsargu izvēle pēdējās četrās spēlēs, viņam konkurējot ar Nilu Tomu Puriņu, kurš savukārt vairāk spēlējis virslīgas mačos.

"Pāris mačos ir bijušas mikrotraumas. Tas ir trenera redzējums - kā viņš to vēlas redzēt. Katrs dodam savu labāko komandai, savukārt treneris izvēlās sastāvu. Savstarpēji viens otru cienām un katrs strādājam pie savām spējām. Prasības šeit ir augstas. Lai gan ikdienā ne vienmēr ir viegli, tas viss darbs tiek ieguldīts spēlētāju izaugsmē," skaidroja Matrevics.

Arī šovasar "Riga" vienībā bijušas sastāva izmaiņas, taču vārtsarga komunikāciju ar pārējiem laukuma spēlētājiem tas neietekmējot, jo visi komandas biedri ir labas kvalitātes futbolisti .

"Man kā vārtsargam jāatrod katram individuāla pieeja, jābūt kā komandas sirdij un jāspēj komunicēt ar visiem. Katrs aizsargs ir ar savu personību, taču kā grupa uzlabojam savstarpējo komunikāciju un virzāmies pareizajā virzienā," piebilda Matrevics.

Pāra uzvarētāja trešajā kārtā tiksies ar Šveices klubu "St.Gallen" vai Kazahstānas vienību "Tobol".