Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tiksies čempionei RFS ielozē neparocīgo "Valmieru"
foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet virslīga
RFS futbolisti.
Futbols
2024. gada 15. jūlijā, 13:45

Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tiksies čempionei RFS ielozē neparocīgo "Valmieru"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas kausa izcīņā futbolā ceturtdaļfinālā Latvijas čempione RFS savā laukumā tiksies ar "Valmieru", noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

Latvijas kausa ceturtdaļfinālā tiksies čempionei R...

Citos dueļos "Metta" savā laukumā spēlēs ar "Audu", "Liepāja" - ar "Optibet" Nākotnes līgas komandu "Olaine", bet cita Nākotnes līgas komanda "Leevon"/PPK uzņems pašreizējo kausa glabātāju "Riga".

Ceturtdaļfināla mači notiks 17. un 18. augustā, pusfināla spēles - septembra beigās, bet fināls - 30. oktobrī.

Virslīgas vienības kausa izcīņā iesaistījās vien no astotdaļfināla fāzes.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Pagājušā gada finālā "Riga" futbolisti pēcspēles sitienu sērijā pārspēja RFS.

RFS šajās dienās papildinājusi sastāvu ar Ukrainas spēlētāju Maksimu Derkaču, Mamadū Silu no Kotdivuāras un Latvijas futbolā iepazīto Viktoru Osuagvu no Nigērijas.

19 gadus vecais Doneckas "Šahtar" sistēmā futbolista karjeru sākušais Derkačs no pagājušā gada jūlija līdz šā gada janvārim spēlēja Portugāles kluba "Estoril" U-23 komandā. Futbolists jau aizvadījis vienu spēli "Optibet" Nākotnes līgā, pārstāvot RFS dublierus.

Arī 18 gadus vecais pussargs Sila šosezon RFS otrās komandas sastāvā vienreiz ir gājis laukumā Nākotnes līgas spēlē.

Savukārt 20 gadus vecais Osuagvu pērn bija "Jelgavas" līderis un 32 Virslīgas spēlēs viņš guva deviņus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Pēc veiksmīga karjeras posma Latvijā viņš atgriezās Prāgas "Slavia" rīcībā, jo Jelgavā spēlēja uz īres pamata. Drīz vien uzbrucējs tika izīrēts "Vlasim" komandai, kuras rindās Čehijas pēc spēka otrajā līgā viņam šosezon 12 spēlēs bija divi gūti vārti.