Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Anrijs Miška karjeru turpinās Tallinas "Kalev"/"Cramo"
foto: Zane Bitere/LETA
Anrijs Miška.
Basketbols

Anrijs Miška karjeru turpinās Tallinas "Kalev"/"Cramo"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Anrijs Miška karjeru turpinās "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienībā Tallinas "Kalev"/"Cramo", piektdien paziņoja Tallinas klubs.

Anrijs Miška karjeru turpinās Tallinas "Kalev"/"Cr...

24 gadus vecais spēka uzbrucējs Miška ir noslēdzis līgumu uz vienu sezonu, vēsta klubs.

"Mišku gribēju savā komandā jau pagājušajā vasarā, taču viņš izvēlējās mācīties un spēlēt Itālijā," saka Tallinas kluba galvenais treneris Heiko Rannula.

Rannula stāsta, ka Miška Itālijas A2 sērijas čempionātā aizvadīja labu sezonu, laukumā bija pietiekami daudz minūšu un sezonas laikā ir progresējis. "Ļoti gudrs spēlētājs, kurš spēlē komandai, bet kuram ir spēja būt kam vairāk nekā tikai lomu spēlētājam," bilst treneris. 

Pagājušajā sezonā Miška Itālijas A2 sērijā Romas "AS Luiss" vienības sastāvā 28 spēlēs guva vidēji 13,5 punktus, sakrāja 5,6 atlēkušās bumbas un 1,3 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējās divas sezonas Miška LIBL un FIBA Čempionu līgā aizvadīja "VEF Rīga" sastāvā, kļūstot par divkārtēju Latvijas čempionu. Komandas koptreniņi sāksies augusta sākumā.

Klubs piedalīsies arī Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, kas norisināsies no 15. līdz 22. septembrim pagaidām vēl nenosauktā vietā. Pagājušajā sezonā Tallinas klubs cieta zaudējumu pirmajā no trim kvalifikācijas turnīra kārtām, grupu turnīrā neiekļūstot.

Karjeras laikā Miška ir pārstāvējis arī "Valmieru"/"Ordo", "Liepāju" un "Latvijas Universitāti", bet ārzemēs spēlējis Spānijas pēc spēka trešajā līgā "Tormes" rindās, kā arī bijis Madrides "Real" un "Fuenlabrada" klubu jaunatnes akadēmijās. Latvijas nacionālajā izlasē Miška debitēja 2021. gadā.

"Kalev"/"Cramo" pagājušajā sezonā uzvarēja Igaunijas čempionātā un Igaunijas kausa izcīņā, bet LIBL iekļuva finālā, kur zaudēja Rīgā bāzētajai Slobožanskas "Prometey". Pēc zaudējuma Čempionu līgas kvalifikācijas mačā Tallinas klubs sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur ar divām uzvarām četrās spēlēs grupā ieņēma otro vietu, otrajam grupu turnīram nekvalificējoties.