Džokovičs, neizejot kortā, sasniedz Vimbldonas turnīra pusfinālu
foto: REUTERS/SCANPIX
Novaks Džokovičs.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. jūlijā, 14:36

Džokovičs, neizejot kortā, sasniedz Vimbldonas turnīra pusfinālu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pasaules ranga otrais numurs serbs Novaks Džokovičs trešdien, neizejot kortā, iekļuva sezonas trešā "Grand Slam" turnīra - Vimbldonas tenisa čempionāta - pusfinālā.

Džokovičs, neizejot kortā, sasniedz Vimbldonas tur...

Titulētajam serbu tenisists, kurš Vimbldonā uzvarējis septiņas reizes, ceturtdaļfinālā bija jātiekas ar Austrālijas sportistu Aleksu de Minoru (ATP 9.), tomēr savainojuma dēļ viņa pretinieks no cīņas atteicās.

"Diemžēl esmu spiests izstāties no turnīra gūžas savainojuma dēļ," trešdien paziņoja 25 gadus vecais de Minors, kurš pirmo reizi karjerā bija sasniedzis Vimbldonas ceturtdaļfinālu. "No rīta pamodos un sajutu sāpes. Risks iedzīvoties nopietnākā traumā ir pārāk liels, ja dotos kortā."

"Nav noslēpums, ka šis būtu manas karjeras nozīmīgākais mačs," ar nožēlu piebilda austrālietis.

Par Džokoviča pretinieku kļuva Itālijas tenisists Lorenco Museti, kurš pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra pusfinālu. Museti (ATP 25.) ceturtdaļfinālā ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-2, 3-6, 6-1 pārspēja amerikāni Teiloru Fricu (ATP 12.).

22 gadus vecais itālis iepriekš Vimbldonas turnīrā nebija spējis pārvarēt trešo kārtu. Viņš pirms tam ir ticies kortā ar Džokoviču sešas reizes, tikai vienā no tām tiekot pie uzvaras, kā arī abos dueļos, kas aizvadīti šosezon, pārāks bijis Serbijas tenisists.

Džokovičs Vimbldonas pusfinālā spēlēs 12. reizi karjerā, bet kopumā viņam "Grand Slam" turnīros šis būs 49. pusfināls.

Otrajā pusfināla pārī spēlēs spānis Karloss Alkarass (ATP 3.) un Daniils Medvedevs (ATP 5.) no Krievijas.

Vimbldonas turnīrs noslēgsies 14.jūlijā. Pērn par uzvarētāju vīriešu vienspēlēs kļuva spānis Karloss Alkarass, bet sieviešu vienspēlēs triumfēja čehiete Markēta Vondroušova, kura šoreiz zaudēja jau pirmajā kārtā.