Grieķijas un Spānijas basketbolisti izcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm
foto: AFP/Scanpix
Grieķijas valstsvienība, saņemot ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm
Basketbols

Grieķijas un Spānijas basketbolisti izcīna ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Grieķijas un Spānijas vīriešu basketbola izlases svētdien savās mājās notikušajos turnīros nodrošināja ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Grieķijas un Spānijas basketbolisti izcīna ceļazīm...

Grieķija Pireju turnīra finālā ar rezultātu 80:69 (22:22, 23:17, 21:14, 14:16) pārspēja Horvātiju.

Jannis Adetokunbo izcēlās ar 23 punktiem, un astoņām atlēkušajām bumbām, Jorgs Papajannis guva 19 punktus, bet Nikam Kalatesam bija 14 punkti un 11 rezultatīvas piespēles, kā arī piecas atlēkušās bumbas.

Horvātijas izlasē Ivica Zubacs guva 19 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem, pa 15 punktiem bija Mario Hezonjam un Mateo Drezņakam, bet 14 punktus guva un 12 atlēkušās bumbas izcīnīja Dario Šaričs.

Spāņi Valensijas turnīra finālā ar 86:78 (17:17, 25:17, 23:22, 21:22) bija pārāki pār Bahamu valstsvienību.

Spānijas izlasē Lorenso Brauns guva 18 punktus, Villijs Ernangomess pievienoja 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, bet Santjago Almadam bija 12 punkti un septiņas bumbas zem groziem.

Bahamu valstsvienībai nepietika ar Deandrē Eitomna 17 punktiem un 14 atlēkušajajām bumbām. Vēl Badijs Hīlds guva 19 punktus, Ēriks Gordons - 15, bet Valdesam Edžekombmam bija 12 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka Rīgas grupas finālā ceļazīmi uz Parīzi izcīnīja Brazīlija, kas finālā ar 94:69 pārspēja Latviju.

Svētdien Sanhuanā mājinieces Puertoriko un Lietuvas duelī noskaidrosies olimpisko spēļu pēdējās, 12., ceļazīmes īpašniece.
Brazīlija Lillē spēlēs B apakšgrupā ar Franciju, Vāciju un Japānu, Grieķijas un Spānijas izlases spēkosies A apakšgrupā ar Austrāliju un Kanādu, bet Lietuva un Puertoriko dalīs ceļazīmi uz C apakšgrupu, kur jau gaida Serbija, Dienvidsudāna un