"Riga" pārliecinošs panākums Liepājā; "Metta" izrauj uzvaru pret "Daugavpili"
foto: FC "Riga"
Kemelo Ngenā kļuva par mača Liepājā galveno varoni.
Basketbols

"Riga" pārliecinošs panākums Liepājā; "Metta" izrauj uzvaru pret "Daugavpili"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Riga" komanda svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 22. kārtas spēlē viesos ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja "Liepāju".

"Riga" pārliecinošs panākums Liepājā; "Metta" izra...

"Riga" labā divus vārtus guva Kemelo Ngenā, bet vienreiz izcēlās Režinaldu Ramiriss.

Komandas jau gatavojās doties puslaika pārtraukumā un tā pēdējā minūtē pēc bijušā liepājnieka Gotjē Mankendā centrējuma ar galvu bumbu vārtos ieraidīja Ngenā. Otrajā puslaikā pēc nospēlētām piecām minūtēm Eduards Dašķevičs no labās puses piespēlēja bumbu soda laukumā, no kurienes to no gaisa vārtos trieca Ngenā - 2:0. 71. minūtē rīdziniekiem vadību nostiprināja Ramiriss.

Iepriekš šodien Rendijam Šibasam gūstot vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā, "Metta" komanda svētdien Jūrmalā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 22. kārtas spēlē ar 3:2 (2:1) uzvarēja "Daugavpili".

"Metta" komandā vārtus guva arī Vinisiuss de Souza un Bruno Melnis. Daugavpiliešiem izcēlās Aleksejs Golijanins un Mohameds Konē, kurš 88.minūtē panāca 2:2. Spēles ievadā pārsvars bija rīdziniekiem un astotajā minūtē pēc veiksmīgas saspēles uz zemes gulošais de Souza ieraidīja bumbu vārtos. Četras minūtes vēlāk brazīlietes soda laukumā piespēlēja nepieskatītajam Melnim, kurš šo izdevību un izmantoja un panāca 2:0. Vēl pēc minūtes pēc Milana Tihonoviča augsta centrējuma Golijanins pielika kāju un samazināja pretinieku pārsvaru. "Metta" bija vadībā spēles lielāko daļu, taču 88. minūtē Konē ar sitienu no asa leņķa raidīja bumbu Alvja Sorokina sargātajos vārtos. Tiesa, kompensācijas laika trešajā minūtē Šibass ar sitienu no tuvas distances izrāva "Metta" komandai uzvaru.

Piektdien RFS savā laukumā ar 7:0 sagrāva "Jelgavu", bet sestdien "Auda" mājās ar 0:1 zaudēja "Valmierai". Pirmdien 22. kārtas noslēgumā "Grobiņa"/LFS mājās tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Līdere ar 56 punktiem 22 spēlēs ir RFS, 49 punkti ir "Riga" komandai, bet 43 punkti - "Valmierai". 34 punkti ir "Daugavpilij", 25 punkti - "Audai" un pa 22 punktiem 21 duelī - "Tukums 2000"/"Telms" komandai un "Grobiņai"/LFS, kā arī 22 mačus aizvadījušajiem "Metta" futbolistiem. 16 punktus guvusi "Jelgava" un 15 punktus - "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.