"Arēnas Rīga" dzīve: alus un sidrs seši eiro, izlases spēļu krekls – gandrīz 50
foto: Edijs Pālens/LETA
Olimpiskās kvalifikācijas turnīra pusfināla spēle bakstebolā vīriešiem starp Latvija un Kamerūnas valstsvienībām "Arēnā Rīga".
Citi sporta veidi

"Arēnas Rīga" dzīve: alus un sidrs seši eiro, izlases spēļu krekls - gandrīz 50

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas izlase svētdienas vakarā "Arēnā Rīga" aizvadīs izšķirošo spēli par iekļūšanu Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Līdz šim valstsvienības spēles apmeklējuši no 8835 līdz 9329 faniem, kuriem halles teritorijā bijušas plašas atveldzēšanās un iestiprināšanās iespējas.

"Arēnas Rīga" dzīve: alus un sidrs seši eiro, izla...
Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā uzvarēja Kamerūnu, iekļūstot finālā.

Latvijas basketbolisti olimpiskās kvalifikācijas pusfinālā pārspēj Kamerūnu

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā uzvarēja Kamerūnu, iekļūstot finālā.

Kopš otrdienas, 2. jūlija, pilnā sparā "Arēnā Rīga" norisinājusies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācija, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi cīnījušās Latvijas, Brazīlijas, Melnkalnes, Kamerūnas, Filipīnu un Gruzijas izlases. Svētdienas vakarā finālā ceļazīmi sadalīs Latvijas un Brazīlijas izlases. Uz mājinieku spēlē tribīnes ierasti ir pilnas, to laikā domājot arī par veldzēšanās un iestiprināšanās iespējām.

Jāmin, ka uz olimpiskās kvalifikācijas spēlēm skatītāju vietu "Arēnā Rīga" ir mazāk nekā tas būtu parastā valstsvienības spēle, kas spējusi sapulcināt pat 11 tūkstošus līdzjutējus. Tas saistīts ar FIBA prasībām – tā, piemēram, speciāli radīta medijiem domāta tribīne, kas atrodas aiz viena no groziem un tādējādi arī sēdvietas, kas atrodas aiz šīs tribīnes, izmantotas netiek. Līdz turnīram nepieejamas bija arī FIBA rezervētās biļetes, atsevišķām vēlāk nonākot tirdzniecībā. Pagaidām uz Latvijas izlases spēlēm sanākuši 8955 fani (pret Gruziju), 8835 (pret Filipīnām) un 9329 (pret Kamerūnu). 

Līdzjutēji "Arēnā Rīga" var iekļūt visai raiti. Ja atnākušie fani vēlas atveldzēties vai iestiprināties, gan pirmajā, gan arī citos stāvos pieejami ēdienu stendi. Alus un sidra piedāvājumā palicis līdzšinējais zīmols, kas bijis līdz šim hallē – "Mežpils" alus maksā sešus eiro, bet "Somersby" – arī sešus. Kopā ar glāzi alus tiek piedāvātas divas komplekta iespējas – alus ar ķiploku grauzdiņiem ir 10,50 eiro cenā, bet alus kopā ar "Pringles" čipsiem – 11 eiro vērtībā. Pieejami arī bezalkoholiskie un stiprie alkoholiskie dzērieni. Uzkodu ziņā piedāvājums ir visai bagātīgs – bez jau minētajiem ķiploku grauzdiņiem un čipsiem iespējams iegādāties frī kartupeļus, burgeri, picas šķēli, vistas nagetus un daudz ko citu. To cenas sākot no 3,00 līdz 6,00 eiro. 

Puslaika pārtraukumā ne visiem faniem var izdoties laikus doties uz tualeti, jo uz tām novērojamas ļoti garas rindas. Acīgākie fani tualetes apmeklējumu bez lielas gaidīšanas mēģina ieplānot kādas ceturtdaļas laikā, minūtes pārtraukumā vai tuvojoties ceturkšņa beigām. Tas arī nozīmē, ka, sākoties otrajam puslaikam, ne visiem faniem pieticis ar 15 minūtēm, lai atgrieztos savās sēdvietās. Tas notiek pakāpeniski aptuveni nākamo piecu minūšu laikā.

Arēnas gaiteņos iespējams arī iegādāties Latvijas izlases "merču" un spēļu kreklu. Izlases krekls bez uzvārda uz muguras puses izmaksās 49,95 eiro un atsevišķi līdzjutēji, kuri uz spēli ieradušies bez sarkanbaltsarkanās formas, izmantojuši iespēju to iegādāties uz vietas arēnā. Izlases merčs maksā sākot no 20 eiro. Dārgākais ir džemperis, kura cena noteikta 50 eiro vērtībā. Gaiteņos iespējams arī izmēģināt savas prasmes basketbolā, metot uz viena no atrakciju mazajiem groziem, kā arī atrodami dažādu izlases atbalstītāju stendi. 

Sava darba rutīna izveidojusies žurnālistiem. FIBA noteikumi paredz, ka katru treniņu tie var apmeklēt vien pēdējo piecu minūšu laikā, bet desmit minūtes pēc tā iespējamas intervijas ar izvēlētajiem basketbolistiem. Pēc spēles pieejama pietiekami plaša mikszona, kurā visiem atnākušajiem ir vieta noķert kādu no spēles dalībniekiem. Mazā "Arēna Rīga" preses konferenču telpa nav atbildusi FIBA prasībām un tamdēļ preses konferences notiek ārpus "Arēna Rīga", mediju zonā izveidotajā speciālajā teltī. Pirms Latvijas izlases spēlēm bieži vien preses konferenču laikā varēja dzirdēt, kā uz spēli ar "Latvija, Latvija" saukļiem ierodas mājinieku fani. 

Latvijas basketbolistiem ir lieliska iespēja rakstīt jaunu nodaļu mūsdienu šī sporta veida vēsturē. Ja šodien tiks iegūta vieta olimpiskajās spēlēs, tad vīriešu valstsvienība to panāks pirmo reizi kopš neatkarības. Basketbola izlase reizi olimpiskajās spēlēs piedalījusies 1936. gadā Berlīnē, bet sieviešu izlase devās uz 2008. gada olimpiskajām spēlēm Pekinā.