Basketbols
2024. gada 29. jūnijs, 16:34

FOTO: ar Daugaviņu, Vējoni, Budovsku un Dreibergu priekšgalā. Pie Brīvības pieminekļa zibakcijā pulcējas Latvijas basketbola izlases līdzjutēji

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbola izlases līdzjutēji 29. jūnijā notikušo zibakciju pie Brīvības pieminekļa atbalstīja ar atbilstošu atribūtiku - t-krekliem, valsts karogiem un citiem priekšmetiem.

Zibakcija par godu Latvijas sporta faniem un Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram basketbolā piedalījās Latvijas basketbola izlases treneris Luka Banki, komandas kapteinis Dairis Bertāns, Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš, Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, kā arī citi sportisti un sporta entuziasti. Tāpat pasākumā piedalījās nākamgad uz ekrāniem gaidāmās mākslas filmas "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" komanda ar režisoru Dzintaru Dreibergu un galvenās lomas atveidotāju Agnesi Budovsku priekšgalā.

Latvijas basketbola izlases līdzjutēji pie Brīvības pieminekļa piedalās zibakcijā

Latvijas basketbola izlases līdzjutēji 29. jūnijā notikušo zibakciju pie Brīvības pieminekļa atbalstīja ar atbilstošu atribūtiku - t-krekliem, valsts karogiem un ...

gallery icon
102

Zibakcija noslēdzās ar saukli "Mūsu zeme - Latvija", lai sniegtu enerģijas lādiņu Latvijas basketbola valstsvienībai, kas 2. jūlijā sāks cīņu par dalību olimpiskajās spēlēs.

foto: Mārtiņš Ziders
Latvijas basketbola izlases līdzjutēju roku jūra pie Brīvības pieminekļa.

Zibakciju sanāca vērot prāvs pulks atbalstītāju, tostarp ģimenes ār bērniem. Fani bija ģērbušies izlases kreklos, turējuši Latvijas karogus un citus sporta līdzjutējiem atbilstošus atribūtus.

Dzintars Dreibergs filmas "Tīklā. TTT leģendas dzimšana" scenārija izstrādes procesā intervējis vairākas bijušās "TTT" spēlētājas. Izpētes gaitā atklājies līdz šim neizskanējis fakts - tradīcija komandai pirms spēles savienot rokas dzimusi Latvijā, un tās aizsācējas ir leģendārās sieviešu basketbola komandas "TTT" meitenes, informē LBS.

foto: Mārtiņš Ziders
Režisors Dzintars Dreibergs uzrunā sanākušos basketbola draugus.