foto: Getty Images via AFP
Jaunumi par Kristapa Porziņģa atlabšanu neiepriecina; nespēlēs krietni ilgāk, nekā sākotnēji tika gaidīts
NBA čempions Kristaps Porziņģis ne vien nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei šovasar, bet arī Bostonas "Celtics" komandai gana lielā daļā sezonas.
Basketbols
2024. gada 27. jūnijs, 18:22

Jaunumi par Kristapa Porziņģa atlabšanu neiepriecina; nespēlēs krietni ilgāk, nekā sākotnēji tika gaidīts

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kristaps Porziņģis pēc pēdas traumas izārstēšanas laukumā varētu atgriezties pēc pieciem līdz sešiem mēnešiem, ceturtdien paziņoja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas "Celtics".

Porziņģim ceturtdien tika veikta pēdas operācija, atjaunojot saišu tīklu un nostiprinot kreisās kājas stilba kaula aizmugurējo saiti. "Sagaidāms, ka Porziņģis laukumā atgriezīsies pēc pieciem līdz sešiem mēnešiem", teikts "Celtics" paziņojumā.

NBA pamatturnīrs ierasti sākas oktobra otrajā pusē, tādējādi noprotams, ka Porziņģis nespēlēs ne vien 2024./2025. gada sezonas pirmajā mēnesī, bet iespējams pat līdz jaunajam gadam.

Sākotnēji publiski izskanēja versijas, ka Kristaps jau pēc diviem trim mēnešiem varētu būt gatavs atgriezties laukumā, tomēr tagad šis iespējamais atlabšanas laiks ir pat divkāršojies.

"Celtics" komandas čempionu parādē Bostonā

Porziņģis ar "Celtics" vienību pirmdien izcīnīja NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu. Bostonas komandai tas ...

gallery icon
39

Porziņģis, kurš kopā ar "Celtics" pagājušajā pirmdienā izcīnīja NBA čempiona titulu, finālsērijas otrajā spēlē guva retu pēdas savainojumu.

Pēdas savainojuma dēļ Porziņģis nepiedalījās divās finālsērijas spēlēs. Cita trauma viņam liedza izlaist lielāko daļu no izslēgšanas turnīra.