Citi sporta veidi

Briesmīga nelaime trasē: gājis bojā argentīniešu motosportists, viņam bija tikai 9 gadi!

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Traģiski gājis bojā 9 gadus vecais argentīniešu motosportists Lorenco Somaskini, gūstot nāvējošas traumas Brazīlijā notikušo junioru sacensību treniņbrauciena laikā.

Briesmīga nelaime trasē: gājis bojā argentīniešu m...

Lorenzo Somaskini pagājušajā piektdienā piedalījās “Honda Junior Cup” izcīņas treniņbraucienā Sanpaulu Interlagosas trasē, kas piedzīvoja smagu kritienu. Uzreiz trasē pie viņa metās ārsti, pēc situācijas stabilizācijas viņu nogādāja vietējā slimnīcā, bet sestdienas rītā pārveda uz Sanpaulu Alberta Einšteina slimnīcu. Diemžēl vēlāk viņa stāvoklis pasliktinājās un viņu nācās pārvietot uz intensīvās terapijas nodaļu, kur pirmdien viņa dzīvība izdzisa, paziņoja pasākuma organizētāji “SuperBike Brazil”.

“Visa “SuperBike Brazil” komanda ir šokā par notikušo, un izsaka mūsu patiesu līdzjūtību visiem Lorenco ģimenes locekļiem un draugiem,” paziņoja organizatori.

Rosario pilsētā dzimušais Lorenco ar iesauku “Lolo” brauca ar 99. numuru, šādi godinot trīskārtējo “MotoGP” pasaules čempionu Horhi Lorenco, kurš bija satriekts par nelaimi. “Mana sirds ir salauzta, jo es biju viņa elks un viņam bija mans numurs. Diemžēl motocikli var mums visu, bet arī atņemt visu jebkurā brīdī. Milzīgs apskāviens ģimenei,” sociālajā vietnē “Instagram” rakstīja profesionālo karjeru beigušais 37 gadus vecais spāņu motobraucējs.

“Honda Junior Cup” ir paredzēts motosportistiem vecumā no 8 līdz sešpadsmit gadiem. Dalībnieki brauc ar modificētiem motocikliem, kuriem ir īpaši pielāgoti pedāļi un stūre, un tie var sasniegt ātrumu līdz 100 km/h, vēsta BBC.

Somaskini sāka profesionāļa karjeru aprīlī Argentīnas “Superbike Junior Cup”. Toreiz viņš intervijā izteicās, ka viņa mērķis ir iekļūt “MotoGP”.