foto: Getty Images via AFP
Apdraudēta Kristapa Porziņģa piedalīšanās olimpiskajā kvalifikācijā
Kristaps Porziņģis svin uzvaru pēc vēsturiskā mača.
Basketbols
2024. gada 18. jūnijs, 09:07

Apdraudēta Kristapa Porziņģa piedalīšanās olimpiskajā kvalifikācijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Jau iepriekš ziņots, ka Kristaps Porziņģis guvis retu kreisās kājas traumu, kuru pēc jaunākās informācijas būs nepieciešams operēt, bet atveseļošanās laiks varētu aizņemt pat vairākus mēnešus, laupot iespēju basketbolistam piedalīties kvalifikācijas spēlēs Parīzes olimpiskajām spēlēm

Porziņģis tika iekļauts Latvijas basketbola izlases kandidātu sarakstā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, tomēr savainojuma dēļ tas, visticamāk, ies secen. Ķirurģiskas iejaukšanās nepieciešamību pats Kristaps apstiprinājis ESPN žurnālistam Timam Bontempam.

To, ka Porziņģim būs nepieciešama operācija, viņš teicis arī šobrīd Bostonā uz vietas esošajam Latvijas Televīzijas žurnālistam Reinim Ošeniekam. Kā raidījumā "Rīta Panorāma" teica Ošenieks, Porziņģis gan pagaidām nevarējis atbildēt, kad tiks veikta šī operācija.

Pats Kristaps gan intervijā Latvijas Televīzijai paudis cerību, ka varbūt tomēr varētu palīdzēt Latvijas izlasei, ja ar kāju pēkšņi sāktu kļūt labāk.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Kristaps ļoti vēlējās palīdzēt Bostonas komandai gan trešajā gan ceturtajā NBA finālspēlē, tomēr tas viņam netika ļauts. Pēc iesildīšanās pirms sērijas trešās spēles tika pieņemts lēmums, ka latvietis nav gatavs pat būt pieteikumā. Savukārt visu ceturto spēli Porziņģis pavadīja uz rezervistu soliņa. Video no pirmsspēles iesildīšanās liecināja, ka latvietis ļoti saudzē savu kāju.

Kristaps Porziņģis, spītējot kājas traumai, palīdz "Celtics" kļūt par NBA čempioniem

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību izcīnījis NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

gallery icon
38

Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācija turnīrs šogad notiks "Arēnā Rīgā" no 2. līdz 7. jūlijam. Pa divām labākajām komandām no katras apakšgrupas iekļūs pusfinālā. Mūsu basketbolisti cīņā par vienīgo ceļazīmi sacentīsies ar Filipīnu, Gruzijas, Brazīlijas, Melnkalnes un Kamerūnas izlasēm. Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrs notiks no 27. jūlija līdz 11. augustam.

Vairāk par Porziņģa algu un arī citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!