"Lightning" treneris Kūpers vadīs Kanādas vīriešu hokeja izlasi 2026.gada olimpiskajās spēlēs
foto: Getty Images via AFP
Kūpers tikko pabeidza 12.sezonu "Lightning" vienības trenera amatā.
Hokejs

"Lightning" treneris Kūpers vadīs Kanādas vīriešu hokeja izlasi 2026.gada olimpiskajās spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" treneris Džons Kūpers vadīs Kanādas vīriešu hokeja izlasi 2025.gada Četru nāciju turnīrā un 2026.gada Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpiskajās spēlēs, otrdien paziņoja NHL.

"Lightning" treneris Kūpers vadīs Kanādas vīriešu ...

Kūpers tikko pabeidza 12.sezonu "Lightning" vienības trenera amatā, šajā laikā divreiz izcīnot Stenlija kausu.

"Kūpers ir pasaules klases cilvēks, treneris un līderis, un viņa iespaidīgais CV un panākumi NHL padara viņu par ideālu cilvēku Kanādas izlases vadīšanai nākamo divu gadu laikā Četru nāciju turnīrā un 2026.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs," otrdien izplatītajā paziņojumā saka Sentluisas "Blues" ģenerālmenedžeris un Kanādas vīriešu izlases vadības grupas vadītājs Dags Ārmstrongs. 

Kūpera vadībā "Lightning" 879 NHL pamatturnīra spēlēs ir sakrājusi bilanci 525-279-75, bet no 150 Stenlija kausa spēlēm ir uzvarējusi 87, 2020. un 2021.gadā izcīnot Stenlija kausu, kā arī iekļūstot Stenlija kausa finālā 2015. un 2022.gadā.

56 gadus vecais treneris kopā ar komandu desmit no 11 pilnajām komandā pavadītajām sezonām ir nokļuvis līdz izslēgšanas spēlēm.

Kūpers jau ir vadījis Kanādas izlasi, izcīnot sudraba medaļas 2017.gada pasaules čempionātā.

Pirmajā Četru nāciju turnīrā piedalīsies tikai NHL spēlētāji, no 2025.gada 12. līdz 20.februārim sacenšoties ASV, Kanādas, Somijas un Zviedrijas hokejistiem.

Turnīrā, kas notiks vienā ASV un vienā Kanādas pilsētā, kas vēl nav nosauktas, četras izlases vispirms aizvadīs apļa turnīru, divām labākajām tiekoties finālā.

Turnīrs tika aizvadīts gadskārtējās "Visu zvaigžņu spēles" vietā.

2026.gada olimpiskās spēles notiks no 6. līdz 22.februārim Itālijas pilsētās Milānā un Kortīnā d'Ampeco. Tā būs pirmā reize kopš 2014.gada, kad NHL spēlētāji piedalīsies olimpiskajās spēlēs.