Artūram Žagaram septiņi punkti "Wolves" zaudējumā Lietuvas bronzas sērijas trešajā spēlē; Leimanis paliek bez ACB
Artūrs Žagars (foto: BC Wolves / Facebook)
Basketbols
2024. gada 9. jūnijs, 19:54

Artūram Žagaram septiņi punkti "Wolves" zaudējumā Lietuvas bronzas sērijas trešajā spēlē; Leimanis paliek bez ACB

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars svētdien guva septiņus punktus Lietuvas Basketbola līgas (LKL) bronzas sērijas trešajā spēlē, neglābjot Viļņas "Wolves" komandu no zaudējuma. "Wolves" savā laukumā ar 84:91 (21:24, 25:21, 15:18, 23:28) zaudēja Panevēžas "Lietkabelis", kas sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-1.

Žagars šajā cīņā laukumā pavadīja 22 minūtes un 50 sekundes, realizēja pa vienam no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un tālmetieniem, kā arī abus divus soda metienus. Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, tika pie sliktākā +/- rādītāja komandā (-16) un iekrāja deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Viļņas komandā pa 16 punktiem guva Regimants Miņots un Trešons Tūrmans, kurš arī pievienoja deviņas atlēkušās bumbas. Uzvarētājiem 20 punkti bija Ģediminam Orelikam, bet 18 punkti - Deividam Sirvīdim. 

Finālsērijā pēc pirmajām divām spēlēm Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" ar 0-2 zaudē Viļņas "Rytas".

Pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 pieveica Panevēžas "Lietkabelis" komandu, bet "Wolves" divu galvaspilsētas komandu duelī ar 2-3 zaudēja Viļņas "Rytas".

Tikmēr Toms Leimanis svētdien guva piecus punktus Spānijas otrās līgas ("LEB Oro") finālspēlē, Madrides "Movistar Estudiantes" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Madrides vienībā cīņā par iekļūšanu Spānijas augstākajā līgā (ACB) ar 70:85 (20:25, 11:27, 27:20, 22:13) zaudēja Ļeidas "Forca".

Leimanis, spēlējot 16 minūtes un 27 sekundes, realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-27).

"Movistar Estudiantes" komandai 25 punktus guva Džons Endrū Dī, bet uzvarētājiem Džordže Simeunovičs un Kurs Kuats.

Sestdien pusfinālā Leimanis guva 16 punktus, kamēr madridieši ar 86:62 pārspēja Burgosas "Tizona". "Movistar Estudiantes" "LEB Oro" pamatturnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā, kamēr pirmo vietu un ceļazīmi uz ACB izcīnīja "Leyma Coruna".