foto: EPA/Scanpix
Brāļu Kurucu pārstāvētā Mursijas komanda iekļūst Spānijas čempionāta finālā
Rodions Kurucs divos sērijas mačos bija spēles rezultatīvākais spēlētājs.
Basketbols
2024. gada 6. jūnijs, 09:40

Brāļu Kurucu pārstāvētā Mursijas komanda iekļūst Spānijas čempionāta finālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien Spānijas augstākās līgas (ACB) pusfināla izšķirošajā spēlē guva četrus punktus un kopā ar Mursijas UCAM komandu sasniedza kluba vēsturē pirmo finālu.

Mursijas komanda viesos ar rezultātu 79:70 (14:25, 17:7, 24:20, 24:18) pārspēja pamatturnīra pirmās vietas ieguvēju Malagas "Unicaja" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-2.

Tāpat kā iepriekšējās spēlēs Artūrs Kurucs nebija pieteikumā.

Otrā pusfinālā Madrides "Real" ar 3-0 uzvarēja eksčempioni "Barcelona".

Rodions Kurucs, kurš pusfināla sērijas spēlēs divreiz laboja savu rezultativitātes rekordu ACB, trešdien laukumā pavadījās 17 minūtēs realizēja divus no trīs divpunktu metieniem un izpildīja divus neprecīzus tālmetienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, trīsreiz kļūdījās, pārtvēra divas bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-3) un iekrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem pa 19 punktiem guva Dilans Eniss un Trojs Kopēns, bet pretiniekiem 14 punkti bija Kendrikam Perijam. Mursijas klubs ACB pusfinālu bija sasniedzis pirmo reizi komandas vēsturē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Tikmēr Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" komanda ar zaudējumu sāka Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsēriju. Kauņas basketbolisti mājās ar 88:89 (17:19, 19:24, 20:11, 21:23, 11:12) papildlaikā zaudēja Viļņas "Rytas", kas sērijā līdz trīs uzvarām panāca 1-0.

Šmits bija "Žalgiris" sākumsastāvā, bet pēc pirmās nomaiņas laukumā neatgriezās, radot aizdomas par savainojumu. Piecu minūšu un 49 sekunžu laikā viņš izpildīja pa neprecīzam divpunktu metienam un tālmetienam, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izprovocēja vienu pārkāpumu un tika pie negatīva +/- rādītāja (-7). 

Pusfinālsērijā Šmitam un Arnam Butkevičam bija problēmas ar veselību, savukārt Kīnenam Evansam traumas dēļ bija jābeidz sezona priekšlaicīgi.  "Žalgiris" komandā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Luks Lekavičs, bet uzvarētājiem 19 punktus guva Gītis Radzevičs.

Bronzas sērijā līdz trīs uzvarām Panevēžas "Lietkabelis" ar 1-0 ir priekšā Artūra Žagara pārstāvētajai Viļņas "Wolves". Pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 pieveica Panevēžas "Lietkabelis" komandu, bet "Wolves" divu galvaspilsētas komandu duelī ar 2-3 zaudēja Viļņas "Rytas".