foto: Getty Images via AFP
Bļugera un Šilova komandas biedram bail atgriezties Krievijā: “Nākamajā dienā es jau būtu Sibīrijā!”
Ņikitas Zadorova sniegums pēdējos mēnešos ļauj cerēt uz aptuveni piecu miljonu ASV dolāru lielu atalgojumu sezonā, ko "Canucks" diez vai vēlēsies maksāt, tomēr noslēdzot vienošanos uz sešiem septiņiem gadiem summu sezonā varbūt varētu ievērojami samazināt.
Hokejs
2024. gada 4. jūnijs, 15:14

Bļugera un Šilova komandas biedram bail atgriezties Krievijā: “Nākamajā dienā es jau būtu Sibīrijā!”

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Viens no Vankūveras “Canucks” šīs sezonas vadošajiem aizsargiem krievu hokejists Ņikita Zadorovs kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu, kas rada neskaidrību par viņa nākotni Nacionālajā hokeja līga (NHL), tomēr skaidrs ir viens Krievijā viņš negrasās atgriezties.

“Canucks” vienībai nebūs viegli noturēt vēlamo sastāva kodolu, kas šosezon bija cīnīties pat par Stenlija kausu, tomēr komanda noteikti būtu ieinteresēta turpināt sadarbību ar Ņikitu Zadorovu, kurš aizvadītajā regulārajā sezonā piedalījās 54 spēlēs, kurās guva piecus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles. 13 izslēgšanu spēļu mačos krievu hokejistam statistika vēl iespaidīgākā – (4+4).

Kanādas viens no vadošajiem sporta medijiem “Sportsnet” vēsta, ka šis aizsargs noteikti varētu būt viena no ģenerālmenedžera Patrika Alvina prioritātēm, jo 29 gadus vecais aizsargs, kurš sezonas laikā tika iemainīts no Kalgarī “Flames” kļuva par vienu no vienības aizsardzības balstiem. Ja regulārajā sezonā viņš pārsvarā darbojās trešajā pārī, tad izslēgšanas spēlēs viņa loma kļuva krietni lielāka.

Zadorovs Krievijas izlases rindās piedalījies arī divos pasaules čempionātos, bet skaidrs ir tas, ka turpinājuma karjerai izlasei, visticamāk, nebūs. Vēl jo vairāk – hokejistam ir pat bail atgriezties dzimtenē, kamēr tur valda Vladimirs Putins. Viņš ir kļuvis par hokejistu bez valsts.

“Nākamajā dienā es jau būtu Sibīrijā,” Kanādas medijam pauž Zadorovs.

Šo "Canucks" aizsarga citātu, protams, naski apzelējuši arī agresorvalsts mediji, izceļot sava vadoņa autoritāti.

Zadorova mājas tagad ir Maiami. Taču viņš atklāji, ka viņa sievai Aleksandrai un viņu meitām Sofijai un Stefānijai ļoti patika seši mēneši Vankūverā, un viņam nebūtu iebildumu šeit atgriezties. Runājot par līguma detaļām, hokejists pauda, ka ir ieinteresēts vienoties par sadarbību uz ilgāku laiku, jo jūtas gatavs spēlēt NHL līmenī vismaz līdz 35-36 gadiem, varbūt pat ilgāk.

Hokejists pagājušajā vasarā medijiem atklāja, viņš nevar atgriezties Krievijā, kamēr prezidents ir Vladimirs Putins, un ka viņa vecāki Krievijā nepiekrīt viņa uzskatiem.

“Es domāju, ka man ir svarīgi runāt publiski,” teica Zadorovs. “Es domāju, ka, cerams, es varu kaut ko mainīt šajā pasaulē. Tas, kas tur pašlaik notiek, ir vienkārši nožēlojami. Es domāju, ka ir vienkārši svarīgi paust savu viedokli.”

Dažu dienu laikā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Zadorovs savā “Instagram” kontā publicēja ierakstu “Bez kara”.

“Pēdējie 23 gadi mūsu valstī ar šo prezidentu un deviņi gadi pirms viņa, es ceru, ka tas viss beigsies. Es ceru, ka Krievija kļūs par demokrātisku valsti ar spēcīgu ekonomiku. Nevis kleptokrātiju, kā ir tagad. Visas mūsu nozares šī kara dēļ atkāpjas atpakaļ laikā, hokejs, ekonomika, kultūra. Man žēl jauno puišu. Tā vietā, lai audzinātu jauno paaudzi, mēs viņus aizsūtījām mirt.”

Zadorovs atklāja, ka saņēmis daudz pozitīvu ziņu no cilvēkiem Krievijā, Ukrainā. Čehijā, Somijā, Zviedrijā. “Manā “Instagram” 99 procenti ziņu ir pozitīvas. Es zinu, ka Krievijā ir robotu sistēma, un viņiem ir nepieciešamas divas, trīs dienas, lai atsūtītu kādu negatīvu atsauksmi, tāpēc es sagaidu, ka arī viņi nāks uz manu lapu.”