foto: BC Wolves
Žagaram un Kurucam lieliskas spēles Lietuvas un Spānijas čempionātu pusfinālos
Artūrs Žagars.
Basketbols
2024. gada 30. maijs, 22:01

Žagaram un Kurucam lieliskas spēles Lietuvas un Spānijas čempionātu pusfinālos

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars ceturtdien izcīnīja 18 punktus un palīdzēja Viļņas "Wolves" Lietuvas Basketbola līgas (LKL) pusfināla ceturtajā spēlē panākt neizšķirtu.

"Wolves" savā laukumā Viļņas "Rytas" pārspēja ar 97:86 (24:23, 28:15, 26:12, 19:36) un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-2. Žagars, spēlējot 23 minūtes un 22 sekundes, realizēja vienu no septiņiem divpunktu metieniem, četrus no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, pieļāva četras kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja sešas piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+21) un tika pie 22 efektivitātes koeficienta punktiem.

Žagars bija mača rezultatīvākais un arī produktīvākais spēlētājs. Pa 16 punktiem guva latvieša komandas biedrs Eiģirds Žukausks un pretinieks Džastins Gorhems.

Piektais mačs notiks sestdien. Finālsērijā, kas sāksies 5. jūnijā, vietu jau nodrošinājusi Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris", kas pusfinālā ar 3-0 uzveica Panevēžas "Lietkabelis".

Tikmēr Rodions Kurucs savā karjeras rezultatīvākajā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva 21 punktu, kaldinot Mursijas UCAM uzvaru pusfināla sērijas otrajā mačā. Mursijas vienība viesos ar rezultātu 101:83 (25:21, 19:24, 30:16, 27:22) uzveica Malagas "Unicaja" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0.

Rodions Kurucs laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 34 sekundēs grozā raidīja sešus no septiņiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un nerealizēja vienīgo soda metienu. Cēsnieks arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja četras piezīmes, tika pie pozitīva +/- rādītāja (+21) un iekrāja 27 efektivitātes koeficienta punktus, arī šajā rādītājā labojot savu rekordu ACB. Tāpat kā iepriekšējā spēlē, arī šajā Artūrs Kurucs palika ārpus pieteikuma.

Rodions Kurucs bija mača rezultatīvākais un arī ražīgākais spēlētājs. Otrs rezultatīvākais UCAM spēlētājs Dastins Sleva atzīmējās ar 16 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet pretiniekiem 15 punktus guva Alverto Diass.

Mursijas klubs ACB pusfinālu sasniedzis pirmo reizi vēsturē.

Otrā pusfinālā Madrides "Real" ar 1-0 uzvar "Barcelona" vienību.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".