foto: Stephen Lew-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Porziņģis paziņo Latvijas basketbola faniem par savu gatavību un šīs vasaras plāniem
Kristaps Porziņģis jau drīzumā būs gatavojas būt laukumā un sola būt kopā ar izlasi arī olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.
Basketbols
2024. gada 29. maijs, 22:31

Porziņģis paziņo Latvijas basketbola faniem par savu gatavību un šīs vasaras plāniem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš savainojuma dēļ nav spēlējis jau vienu mēnesi, savā sociālā tīkla "X" kontā informēja Latvijas fanus, kā viņam sokas ar atlabšanu un informēja par saviem vasaras plāniem, kad Latvijas izlasei gaidāma cīņa par kvalificēšanos Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Par jau drīzu atgriešanos laukumā liecina Porziņga ieraksts sociālās tīklošanās vietnē "X", turklāt noprotams, ka basketbolists ir optimistiski noskaņots par savu dalību Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

"Paldies visiem, kuri atbalsta un jūt līdzi visas sezonas garumā. Pavisam drīz jau būšu atpakaļ ierindā. Tiekamies finālos un pēc tam arēnā ar savējiem," raksta Porziņģis.

Tiesa, jau pagājušajā vasarā Kristaps Porziņģis bija kopā ar Latvijas izlasi, tomēr Pasaules kausā viņu laukumā neredzējām, jo basketbolists bija guvis savainojumu, kas viņam liedz būt gatavam dalībai turnīrā, kurā mūsu basketbolisti izcīnīja augsto piekto vietu un nodrošināja vietu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Tikmēr Bostonas "Celtics" galvenais treneris Džo Mazulla sarunā ar raidsabiedrību NBC pavēstīja, ka Kristaps paaugstina intensitātes līmeni treniņos.

"Neesmu pārliecināts, vēl nezinu," par Porziņģa iespējamo spēlēšanu finālsērijas pirmajā spēlē teica Mazulla. "Viņš arvien biežāk ir laukumā, paaugstina intensitātes līmeni. Kļūst arvien labāk un labāk."

Kristaps Porziņģis atgriežas mājās ar “Bombardier Global 6000” privāto lidmašīnu

Ieskats “Bombardier Global 6000” privātajā lidmašīnā, ar kādu Liepājā no Vašingtonas ieradies Kristaps Porziņģis.

gallery icon
13

Porziņģis nav spēlējis kopš 30. aprīļa, kad pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Maiami "Heat" guva labās kājas ikra muskuļa traumu. Latvietis ir izlaidis desmit "play-off" mačus.

Bostonas komanda pirmdien nodrošināja vietu šīs sezonas finālā, Austrumu konferences finālsērijā pret Indiānas "Pacers" panākot 4-0. Rietumu konferences finālā Dalasas "Mavericks" ir vadībā ar 3-1 pret Minesotas "Timberwolves", šai sērijai noslēdzoties ne ātrāk par ceturtdienu. Līdz ar to liela varbūtība, ka Porziņģim finālsērijā pretī stāsies viņa kādreizējā komanda "Mavericks" ar Luku Dončiču priekšgalā.

Tikmēr Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kas norisināsies un tikai viena izlase nodrošinās vietu olimpiskajās spēlēs sāksies 2. jūlijā. Tikmēr NBA finālsērija, kas sāksies 7. jūnijā, noslēgsies ne ātrāk par 15. jūniju, bet, ja sērijā būs nepieciešamas septiņas spēles tā noslēgsies vien 24. jūnijā.

Latvijas izlases pretinieki olimpiskās kvalifikācijas apakšgrupā būs Gruzijas un Filipīnu basketbolisti, tikmēr otrā grupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Tikai viena no šīm izlasēm nopelnīs iespēju iekļūt 12 valstsvienību vidū, kas sacentīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskās spēles Parīzē šovasar norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. Basketbola turnīrs sāksies dienu pēc atklāšanas, bet turnīra finālspēle paredzēta olimpisko spēļu noslēguma dienā.