Basketbols
2015. gada 5. februāris, 11:24

NBA par mēneša labāko spēlētāji atzīts viss "Hawks" pamatsastāvs

Jauns.lv

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) janvāra mēneša labāko spēlētāju Austrumu konferencē, izjaucot ierasto sistēmu, atzīts viss sekmīgi spēlējošās Atlantas "Hawks" komandas pamatsastāvs.

"Hawks" janvārī uzvarēja visās 17 aizvadītajās spēlēs, pretiniekus pārspējot ar vidēji 11,9 punktu pārsvaru. Pagājušajā mēnesī "Hawks" sasniedza labāko rezultātu līgas vēsturē uzvaru skaita ziņā mēneša laikā bez neviena zaudējuma.

Janvārī visi pieci "Hawks" pamatsastāva spēlētāji vidēji guva robežās no 12,3 līdz 18,3 punktiem - Pols Milseps vidēji guva 18,3 punktus, Els Horfords izcēlās ar 17,1 punktu, Džefs Tīgs iemeta 16,6 punktus, bet Kaila Korvera kontā bija 13,4 punkti un šie četri basketbolisti sāka visas spēles, kurās viņi piedalījās. Tikmēr 14 mačus pamatsastāvā iesāka Demeirs Kerols, kurš vidēji guva 12,3 punktus.

Kā zināms, "Hawks" savu panākumu sēriju pārtrauca 2.februārī, apstājoties pie 19 uzvarām pēc kārtas.

Šī nav pirmā reize, kad līga šādā stilā apbalvojusi spēlētājus. Tā 2010.gada decembrī labākā spēlētāja godu dalīti saņēma Maiami "Heat" pārstāvji Lebrons Džeimss un Dveins Veids, 2002.gada novembrī šādi tika atzīts Dalasas "Mavericks" trio Dirks Novickis, Stīvs Nešs un Maikls Finlijs, bet 2001.gada decembrī - Bostonas "Celtics" zvaigznes Pols Pīrss un Entuāns Volkers.

Tikmēr par janvāra labāko spēlētāju Rietumu konferencē nosaukts Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets" komandas, kurš vidēji guva 25,8 punktus, palīdzot savai komandai uzvarēt 11 no 17 aizvadītajām spēlēm. Tāpat viņš pievienoja vidēji 6,7 rezultatīvas piespēles un 2,18 pārtvertas bumbas, realizējot 42,6% tālmetienu.

Septiņos no mačiem Hārdens guva vismaz 30 punktus, bet trīs reizes viņš savāca "double-double" ar vismaz desmit punktiem un rezultatīvām piespēlēm.

Uz mēneša labākā spēlētāja balvām pretendēja arī Kairijs Īrvings (Klīvlendas "Cavaliers"), Gregs Monro (Detroitas "Pistons"), Klejs Tompsons (Goldensteitas "Warriors"), Bleiks Grifins, Deandrē Džordans un Kriss Pols (visi - Losandželosas "Clippers"), Zeks Rendolfs (Memfisas "Grizzlies"), Ēriks Bledso (Fīniksas "Suns") un Lemarkuss Eldridžs (Portlendas "Trail Blazers").

LETA/Foto: EPA/LETA