foto: EPA/Scanpix
Šveices hokejisti saber 8 ripas dāņu vārtos un izcīna "sauso" uzvaru
Šveices hokejisti atzīmē kārtējo vārtu guvumu.
Hokejs
2024. gada 18. maijs, 16:09

Šveices hokejisti saber 8 ripas dāņu vārtos un izcīna "sauso" uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šveices vīriešu hokeja izlase sestdien Čehijā svinēja graujošu uzvaru pasaules čempionāta spēlē.

Šveice ar 8:0 (2:0, 3:0, 3:0) pārspēja Dāniju.

Šveicieši pamatus uzvarai ielika pirmajā periodā, kad ar Niko Hišīra un Romana Jozi metieniem panāca 2:0.

Otrās trešdaļas sākumā divus vārtus triju minūšu un 19 sekunžu laikā guva Kevins Fiala, pirmos no tiem iemetot vairākumā.

Pa trim rezultativitātes punktiem šveiciešiem sakrāja Fiala (2+1) un Hišīrs (1+2), pa diviem - Jozi, Tristans Šervejs, Kalvins Tirkaufs un Kristofs Berči (1+1), vārtus gūstot arī Svenam Zenteleram.

"Sauso" spēli ar atvairītiem 17 metieniem aizvadīja Leonardo Dženoni.

Vēl šajā grupā sestdien, plkst.17.20, Kanāda tiksies ar Somiju, bet plkst.21.20 Čehija spēlēs ar Lielbritāniju.

A grupā ar 14 punktiem vadībā ir Šveice, Čehijai ir 12 punkti, Kanādai četrās cīņās ir 11, bet Somijai - septiņi punkti. Dānija sešos mačos ir sakrājusi sešus punktus, Austrijai piecās cīņās ir četri un Norvēģijai - trīs punkti, bet Lielbritānija četrās spēlēs pie punktiem nav tikusi.

"Ostrava Arena" plkst.13.20 pēc Latvijas laika sākās Latvijas un Zviedrijas mačs B grupā, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam LTV7.

Pēc tam B apakšgrupā Ostravā plkst.17.20 Vācija spēlēs ar Poliju, bet plkst.21.20 Francija mēros spēkus ar Slovākiju.

B grupā Zviedrijai četrās cīņās ir 12 punkti, ASV piecos mačos iekrājusi desmit punktus, Vācija - deviņus punktus, Slovākijai ir astoņi punkti četrās spēlēs, Latvija izcīnījusi septiņus punktus, bet Francija - četrus punktus. Kazahstāna piecos mačos iekrājusi trīs punktus un Polija tikusi pie viena punkta.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.