foto: Edijs Pālens/LETA
Zīle pirms mača ar Zviedriju: "Jācer uz pretuzbrukumiem, kur varam iemest"
"Mums jāiziet laukumā un jāparāda perfekta spēle aizsardzībā," saka Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Zīle.
Hokejs
2024. gada 18. maijs, 08:35

Zīle pirms mača ar Zviedriju: "Jācer uz pretuzbrukumiem, kur varam iemest"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases spēlētājs Kristaps Zīle uzskata, ka šīsdienas mačā ar Zviedrijas valstsvienību ļoti liela nozīme būs spēles sākumam, atzina aizsargs.

"Spēle pret Vāciju ir izanalizēta, "pārvārīta" un kā bija tā bija," pirms mača ar Zviedriju sacīja Zīle. "Mēs zinām, ka esam labāki nekā rezultāts atspoguļoja un mēs skatāmies tikai nākotnē."

Kā atzina Zīle, Zviedrijas izlase varētu būt spēcīgākā komanda šajā turnīrā. "Praktiski viss sastāvs ir nokomplektēts ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem, bet mums tas neko nemaina," sacīja aizsargs. "Tas būs labs pārbaudījums, lai atgūtos no iepriekšējā zaudējuma."

Latvijas hokeja izlases sastāvs 2024. gada pasaules čempionātā

Jau 27. pavasari pēc kārtas Latvijas vīriešu hokeja izlase secenšas pasaules elitē. Gadi iet un mainās sastāvs, tāpēc piedāvājam apskatīt ...

gallery icon
38

"Mums jāiziet laukumā un jāparāda perfekta spēle aizsardzībā. Jācer uz pretuzbrukumiem, kur varam iemest. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, kad uzvarējām viņus ar 13 vai 14 metieniem," par šodien gaidāmo maču teica Zīle. "Spēle būs vairāk uz to pusi, un, ja spēsim nostāvēt aizsardzībā, nobloķēt metienus, vārtsargi pavilks, tad būs pozitīvs rezultāts."

Zināmu iespaidu uz gaidāmā mača gaitu varētu atstāt arī tas, ka šī būs agrā spēle, sacīja Zīle. "Noteikti svarīgs būs pirmais periods," teica latviešu aizsargs. "Kura komanda spēs ātrāk pamosties no rīta, tai arī būs priekšrocība ātrumā un fiziskajā ziņā," teica aizsargs. "No rīta būs svarīgi labi iesildīties un laukumā iziet ar svaigu galvu un emocijām."

Mačs ar Zviedriju "Ostrava Arena" sestdien sāksies plkst.13.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam LTV7.

Zīle šī gada pasaules čempionātā ir piedalījies visās četrās cīņās, vidēji spēlē laukumā pavadot 16 minūtes un 20 sekundes. Aizsargs līdz šim ir izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli, četrām soda minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas hokeja fanu gājiens Ostravā

Latvijas hokeja fanu gājienā Ostravā pirms Latvijas izlases pirmās spēles pasaules čempionātā pulcējas vairāki tūkstoši līdzjutēju.

gallery icon
84

Jau vēstīts, ka pasaules čempionātā Latvijas hokejisti ar 5:4 papildlaikā pieveica Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 - Kazahstānas valstsvienību, bet ceturtajā spēlē ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums.

Savukārt Zviedrijas izlase līdz šim ar 5:2 pārspēja ASV, ar 5:1 - Poliju, ar 6:1 - Vāciju un ar 3:1 pieveica Kazahstānas valstsvienību, grupā ieņemot pirmo vietu.

Pēc sestdienas spēles ar Zviedrijas izlasi Latvijas hokejistu pretinieki 19.maijā būs slovāki, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV valstsvienību, kuru pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.