foto: AP/Scanpix
Šilova un Bļugera "Canucks" atspēlē divu vārtu pārsvaru, bet papildlaikā zaudē spēli
Ripa lido Artūra Šilova sargātajos vārtos.
Hokejs
2024. gada 15. maijs, 09:36

Šilova un Bļugera "Canucks" atspēlē divu vārtu pārsvaru, bet papildlaikā zaudē spēli

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vankūveras "Canucks" ar Artūru Šilovu vārtos un uzbrucēju Teodoru Bļugeru ierindā otrdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē, Edmontonas "Oilers" sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2.

"Canucks" viesos zaudēja ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:1), edmontoniešiem uzvaras vārtus Evanam Bušāram gūstot 39 sekundes pirms pamatlaika beigām. Šilovs atvairīja 27 no 30 metieniem jeb 90% raidījumu.

Bļugers 11 minūtēs un desmit sekundēs laukumā pielietoja divus spēka paņēmienus, vienreiz meta pa vārtiem un uzvarēja visos sešos iemetienos.

Mājinieki ar Leona Draizaitla vārtiem vairākumā un Raiena Nūdženta-Hopkinsa golu 40 sekundes pirms otrā pārtraukuma panāca 2:0, taču "Canucks" ar Konora Gārlenda un Dakotas Džošuā metieniem minūti un 41 sekundi pirms cīņas beigām, kad Šilovs bija nomainīts ar sesto laukuma spēlētāju, atjaunoja neizšķirtu.

"Oilers" vienībā pa diviem (1+1) rezultativitātes punktiem sakrāja Draizaitls un Bušārs, bet vārtos Kalvins Pikārs atvairīja 19 metienus.

Nākamo spēli komandas aizvadīs ceturtdien Vankūverā.

Tikmēr Uvis Balinskis espēlēja Floridas "Panthers" zaudējumā savā laukumā Stenlija kausa spēlē. "Panthers" mājās ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) zaudēja Bostonas "Bruins" komandai, sērijā līdz četrām uzvarām Floridai esot vadībā ar 3-2.

Piektajā minūtē "Bruins" vadībā izvirzīja Morgans Gikijs, 27. minūtē Sems Reinhārts rezultātu izlīdzināja, bet uzvaras vārtus "lāčiem" 31. minūtē guva aizsargs Čārlijs Makavojs, kuram pirmo vārtu guvumā tika rezultatīva piespēle. "Pantēru" vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja 26 metienus, bet otrā laukuma galā Džeremijs Sveimens tika galā ar 28 metieniem.

Nākamā cīņa sērijā notiks piektdien Bostonā.