foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Stars" grauj "Avalanche", kas neskaidru iemeslu dēļ palikuši bez Ņičuškina, un pietuvojas Rietumu finālam
Dalasas "Stars" hokejisti ir uzvaras attālumā no Rietumu fināla.
Hokejs
2024. gada 14. maijs, 09:42

"Stars" grauj "Avalanche", kas neskaidru iemeslu dēļ palikuši bez Ņičuškina, un pietuvojas Rietumu finālam

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dalasas "Stars" komanda pirmdien svinēja panākumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas mačā un Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-1.

Dalasieši viesos ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) guva virsroku pār Kolorādo "Avalanche".

Dienu pirms savas 21 gada dzimšanas dienas ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Vaiats Džonstons, pārspējot pretiniekus gan mazākumā, gan vairākumā. Precīzi meta arī Miro Heiskanens un Jevgeņijs Dadonovs, kā arī Sems Stīls tukšos vārtos. Džeiks Otingers tika galā ar 24 pretinieku metieniem. Denveriešiem vienīgos vārtos guva Keisijs Mitlsteds. Vārtsargs Aleksandars Georgijevs neitralizēja 29 metienus.

Dažas stundas pirms spēles tika paziņots, ka "Avalanche" šī gada izslēgšanas turnīra labākais vārtu guvējs Valērijs Ņičuškins ir diskvalificēts vismaz uz sešiem mēnešiem bez atalgojuma. Viņam arī jāiziet spēlētāju palīdzības programmas trešais līmenis. Kā ziņo ESPN, šajā programmā ir četri līmeņi, un trešais jāiziet, ja spēlētājs ir pārkāpis otrā līmeņa palīdzības plānu.

Šī Ņičuškinam pēdējos 13 mēnešos būs jau trešā reize, kad viņš publiski neatklātu iemeslu dēļ pametis komandu. Pirmai reizei sekoja informācija, ka hokejists iekļauts kādā palīdzības programmā, bet otrā reize bija pēc tam, kad viņa viesnīcas numuriņā tika atrasta kāda sieviete pamatīgā reibumā, kurai bija nepieciešama mediķu palīdzība.

foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Noprotams, ka vienam no "Avalanche" uzbrukuma līderiem ir kādas nopietnas atkarību problēmas.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras "Canucks" ar 2-1 uzveic Edmontonas "Oilers".

Tikmēr Austrumu konferencē no izstāšanās izvairījās Karolīnas "Hurricanes", kas izbraukumā ar rezultātu 4:1 (0:0, 0:1, 4:0) pārspēja pamatturnīra uzvarētāju Ņujorkas "Rangers". Sērijā gan vadībā joprojām ņujorkieši - 3-2. Otrajā trešdaļā Džeikobam Troubam gūstot vārtus mazākumā, pirms pēdējām 20 minūtēm vadībā bija "Rangers". Trešā perioda pirmajā pusē Džordans Stāls un Jevgeņijs Kuzņecovs ar trīs minūšu un sešu sekunžu starpību guva divus vārtus, pēc tam precīzs bija Džordans Martinuks un ripu tukšos vārtos iemeta Martins Nečass. "Hurricanes" vārtsargs Frēderiks Andersens atvairīja 20 metienus, bet otros vārtos Igors Šestjorkins - 24 metienus.