foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Stenlija kausa izcīņa sākas ar "Bruins" un "Hurricanes" pārliecinošām uzvarām
"Bruins" hokejisti priecājas par panākumu.
Hokejs
2024. gada 21. aprīlis, 11:51

Stenlija kausa izcīņa sākas ar "Bruins" un "Hurricanes" pārliecinošām uzvarām

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajās spēlēs sestdien uzvaras svinēja Bostonas "Bruins" un Karolīnas "Hurricanes" komandas.

Bostonieši Austrumu konferences ceturtdaļfināla pirmajā mačā mājās ar rezultātu 5:1 (1:0, 3:0, 1:1) uzveica Toronto "Maple Leafs" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 1-0.

"Bruins" komandā Džeiks Debrasks izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem vairākumā un arī vienu rezultatīvu piespēli, tāpat viesus pārspēja Džons Bīhers savā karjerā pirmajā Stenlija kausa spēlē, kā arī Brendons Karlo un Trents Frederiks. Pa divām rezultatīvām piespēlēm iekrāja Čārlijs Makavojs un komandas kapteinis Breds Maršāns.

"Bruins" vārtsargs Džeremijs Sveimens atvairīja 35 metienus, kapitulējot vienīgi pēc Davida Kampfa metiena. Otros vārtos Iļja Samsonovs neitralizēja 19 no 23 metieniem.

Tikmēr "Hurricanes" citā Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) guva virsroku pār Ņujorkas "Islanders".

Jau otrajā minūtē ar vārtiem vairākumā mājiniekus vadībā izvirzīja Jevgeņijs Kuzņecovs, bet līdz perioda vidum Kails Maklīns panāca 1:1. Trešā perioda ceturtajā minūtē Stefens Nēsens atguva "Hurricanes" komandai vadību un tuvu spēles beigām ripu tukšos vārtos raidīja Martins Nečass.

Frederiks Andersens uzvarētāju vārtos atvairīja 33 metienus, bet ņujorkiešiem Semjonam Varlamovam bija 23 atvairīti metieni.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".