foto: AFP/Scanpix
VIDEO: NBA milzis Marjanovičs sezonas pēdējā mačā sarīko skatītājiem īstu izrādi
Viens no jautrākajiem NBA spēlētājiem Bobans Marjanovičs.
Basketbols
2024. gada 15. aprīlis, 17:25

VIDEO: NBA milzis Marjanovičs sezonas pēdējā mačā sarīko skatītājiem īstu izrādi

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Naktī uz 15. aprīli noslēdzās Nacionālās basketbola asociācijas regulārā sezona, par kuras uzvarētājiem kļuva Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas “Celtics”. Pēdējā spēļu kārtā netrūka dažu intrigu, lai noskaidrotu komandu galīgo sadalījumu un pretiniekus izslēgšanas spēlēs, kā arī “play-in” turnīrā.

Neraugoties uz 41 uzvaru un 41 zaudējumu Hjūstonas “Rockets” ceturto sezonu pēc kārtas palika bez izslēgšanas spēlēm, tomēr viņu pēdējais mačs Losandželosā pret “Clippers” izvērtās atmiņā paliekošs, par ko jāpasakās serbu milzim Bobanam Marjanovičam. Šīs sezonas otrs garākais NBA spēlētājs (par viņu garāks ir vien franču fenomens Viktors Vembanjama) laukumā pavadīja visu pēdējo ceturtdaļu, pamanoties gūt 13 punktus un izcīnīt astoņas atlēkušās bumbas, tomēr tie nebija interesantākie notikumi ar Marjanoviča līdzdalību.

223 centimetrus garais serbs vienā no mača epizodēm bija ieķēries bumbā kopā ar 183 centimetrus garo Ksavjēru Mūnu un abiem bija jālec strīda bumba, kurā pārāks izrādījās krietni īsākais basketbolists.

Tomēr uz arēnu atnākušajiem līdzjutējiem vislielāko prieku sagādāja kāda cita epizode ar Bobanu. Daudzu NBA komandu mājas spēles fani var tikt pie bezmaksas uzkodām, ja pretinieku komandas spēlētāji aizmet garām divus soda metienus. Ierasti skatītāji cenšas traucēt pretiniekiem koncentrēties šiem metieniem, bet, ja pirmais tiek aizmests garām troksnis pamatīgi pieaug, jo ikviens taču vēlas tikt pie bezmaksas uzkodām. Izņēmums nebija arī šoreiz, jo “Clippers” faniem tika piesolīti bezmaksas nageti. Marjanovičs netrāpīja pirmo metienu, bet otru meta apzināti garām par prieku sanākušajiem basketbola skatītājiem.

Pašā mačā “Rockets” uzvarēja ar 116:105. Viesiem 21 punkts Kemam Vitmoram, bet “triple-double” ar 18 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm Amenam Tompsonam. Savukārt mājiniekiem 24 punkti Terensam Menam, bet 18 Amiram Kofijam.

Ja “Celtics” uzvaru regulārajā sezonā bija nodrošinājuši jau labu laiku iepriekš, tad Rietumos pie pirmās vietas tika Oklahomsitijas “Thunder”, kuru rindās šo sezonu iesāka arī mūsējais Dāvis Bertāns (īsi pirms maiņu darījumu atļaujas beigām tika aizmainīts uz Austrumu konferences lejasgala komandu Šarlotas “Hornets”). Austrumos Indiānas “Pacers” spēja iespraukties izslēgšanas spēlēs, kur pirmajā kārtā tiksies ar otro vietu Ņujorkas “Knicks” atdevušo Milvokī “Bucks”. Tikmēr Filadelfijas “76ers” un Maiami “Heat” nāksies cīnīties “play-in” turnīrā. Abu mača uzvarētāji tiks pie “Knicks”, bet zaudētāji cīnīsies ar Atlantas “Hawks” – Čikāgas “Bulls” spēles uzvarētājiem, lai noskaidrotu, kam pretī stāsies Bostona. Bet ceturtais pāris sola ļoti spraigu duelēšanos starp Klīvlendas “Cavaliers” un Orlando “Magic”

Tikmēr Rietumos no “Play-in” “gaļasmašīnas” izmuka Fīniksas “Suns”, kas spēkosies ar Minesotas “Timberwolves”, Dalasas “Mavericks” jau ierasti pretī nāk Losandželosas “Clippers”. Savukārt “play-in” turnīrā Ņūorleānas “Pelicans” un Losandželosas “Lakers” noskaidros, kas cīnīsies ar pašreizējiem čempioniem Denveras “Nuggets”, bet kam būs jāgaida Sakramento “Kings” un Goldensteitas “Warriors” pāra uzvarētāji, lai cīnītos par sēriju pret “Thunder”.