foto: AP/Scanpix
Merzļikina pārstāvētajai "Blue Jackets" uzvara NHL spēlē
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins.
Hokejs
2024. gada 2. aprīlis, 09:06

Merzļikina pārstāvētajai "Blue Jackets" uzvara NHL spēlē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" pirmdien bez nelielu savainojumu guvušā Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pieteikumā svinēja uzvaru savā laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē.

Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pieveica Kolorādo "Avalanche", svinot otro uzvaru pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Merzļikins ir guvis nelielu ķermeņa apakšdaļas savainojumu un būs gatavs atgriezties laukumā kuru katru dienu.

Merzļikina konkurents uz vietu vārtos Daņiils Tarasovs atvairīja 45 metienus, divus vārtus guva Aleksanders Nīlanders, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Kirils Marčenko (1+1) un aizsargs Eriks Gadbrensons (0+2).

"Blue Jackets" nākamo maču aizvadīs ceturtdien mājās ar Ņujorkas "Islanders".

Floridas "Panthers", kas uz savu fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Šarlotas "Checkers" nosūtīja aizsargu Uvi Balinski, izbraukumā piekāpās Toronto "Maple Leafs", kas bija pārāka ar 6:4 (2:0, 3:1, 1:3).

"Panteru" rindās ar trim (1+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Vladimirs Tarasenko, bet mājiniekiem divi gūti vārti un rezultatīva piespēlē Ostona Metjūza kontā. Par diviem (1+1) rezultativitātes punktiem sakrāja arī Metjū Naizs un Niks Robertsons.

Līgas labākajam vārtu guvējam Metjūzam šosezon ir jau 62 gūti vārti, kas ir viņa sezonas karjeras rekords. Pirmdien viņš šosezon aizvadīja 17.spēli ar vismaz diviem gūtiem vārtiem, kas ir labākais sniegums līgā pēdēja 30 gadu laikā. Pēdējoreiz tas izdevās krievam Aleksandram Mogiļnijam 1992./1993.gada sezonā, sakrājot 24 šādas spēles.

"Panthers" ar 99 punktiem 75 mačos Austrumu konferencē ieņem ceturto vietu, bet Toronto "Maple Leafs" ar 95 punktiem 74 spēlēs ir piektā.