foto: dpa picture alliance / Alamy/ Vida Press
Helmuts Marko brīdina, ka Rikjardo nāksies uzlabot sniegumu, lai atgrieztos "Red Bull"
Daniels Rikjardo un Helmuts Marko savulaik strādāja kopā "Red Bull" komandā.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. marts, 14:57

Helmuts Marko brīdina, ka Rikjardo nāksies uzlabot sniegumu, lai atgrieztos "Red Bull"

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Lai gan Daniels Rikjardo neslēpj, ka viņa mērķis ir 2025. gadā atgriezties “Red Bull” sastāvā, ar tādu sniegumu, kāds tika rādīts sezonas pirmajos divos posmos, to diez vai izdosies īstenot, liek noprast Helmuts Marko.

Serhio Peresam šī gada izskaņā beigsies līgums ar “Red Bull” komandu, un viņa vietu kāro iegūt daudzi. Rikjardo pie šādas iespējas varētu tikt, tomēr tādā gadījumā sevi gana labi jāpierāda šosezon “Visa Cash App RB” komandas sastāvā. Arī viņa komandas biedrs Juki Cunoda pretendē uz Peresa vietu.

“Domāju, tas ir labi, ka mums abiem ir šāds mērķis,” īsi pirms sezonas sākuma sacīja Rikjardo. “Labi, ka kaut kur galvā šī doma ir. Tā mēs vairāk konkurēsim savā starpā un varbūt palīdzēsim viens no otram uzrādīt labākus rezultātus. Bet, vai es, stājoties uz starta, domāšu, ka dabūšu šo vietu, ja aizvadīšu labu sacīksti? Nē. Tas ir kā mērķis. Bet tas nav tas, uz ko es koncentrējos.”

Bahreinā Rikjardo ierindojās 13. vietā, bet Saūda Arābijas posma sacīksti noslēdza 16. vietā. Cunodam šajās sacensībās 14. un 15. vieta. Neviens no viņiem pagaidām punktus nav guvis.

“Red Bull” konsultants Helmuts Marko atzīst, ka Rikjardo ir jāuzlabo sniegumu, jo vismaz svētdien notikušajā sacīkstē Džidas trasē Cunoda izskatījās labāk. Kvalifikācijā japāņu pilots pat iekļuva pirmajā desmitniekā.

“Šosezon Juki un Danielam uz likmes likts ļoti daudz,” savā “Speedweek” slejā raksta Marko. “Saūda Arābijā Juki aizvadīja ļoti labu kvalifikāciju, un Danielam drīz kaut kas jāliek pretī. Vismaz kvalifikācijās Juki ir ļoti labs. Tā rezultātā RB provizoriski bija punktos sacensību pirmajā nogrieznī. Pēc tam viņi atkrita arvien tālāk un tālāk aizmugurē. Šajā jomā ir veicams darbs. Sacensību laikā viņi nespēj saglabāt savu ātrumu. Vai nu tas saistīts ar riepu pārmērīgu nolietošanu vai ir kāds cits iemesls, tas mums jānoskaidro.”

Arvien biežāk izskan versija, ka Peress, labi nostartējot šajā sezonā, varētu tikt atalgots ar jaunu kontraktu. Pagaidām Marko ar meksikāņa sniegumu ir apmierināts. Peress abos pirmajos posmos guvis otro vietu, zaudējot tikai komandas biedram Maksam Verstapenam. Džidā viņš arī prasmīgi ieguva nepieciešamo pārsvaru, lai piecu sekunžu sods nepatraucētu rezultātam.

“Šī viņam bija lieliska sacīkste,” secina Marko. “Serhio diezgan ātri apdzina Šarlu Leklēru un tad ieguva šīs piecas sekundes, patiesībā spējot uzrādīt tādus pašus apļu laikus kā Makss. Esam ļoti apmierināti.”

Nedrīkst arī aizmirst, ka pie F1 durvīm klauvē Liams Lovsons. “Red Bull” viņu uzskata par lielu talantu un visticamāk nākamgad dos sportistam iespēju startēt kādā no abām “Red Bull” piederošajām komandām.