foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Eidukai Fālunas posmā neizdodas pārvarēt klasiskā stila sprinta kvalifikāciju
Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. marts, 13:58

Eidukai Fālunas posmā neizdodas pārvarēt klasiskā stila sprinta kvalifikāciju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportiste Patrīcija Eiduka piektdien Fālunā Pasaules kausa distanču slēpošanā pēdējā posmā ieņēma 46. vietu sprinta sacensību klasiskajā stilā kvalifikācijā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva norvēģiete Kristīna Stavosa Skistada, kura finālā trasi veica trīs minūtēs un 16,11 sekundēs.

Otro vietu ieņēma zviedriete Linna Svāna, kura uzvarētājai piekāpās 1,18 sekundes, bet trešo - vēl viena Zviedrijas slēpotāja Jonna Sundlinga, kura Skistadai zaudēja 1,56 sekundes.

Ātrāko laiku 58 kvalifikācijas sacensību dalībnieču vidū sasniedza Sundlinga, kura trasi veica trīs minūtēs un 10,64 sekundēs.

Eiduka trasi veica 21,86 sekundes lēnāk par Sundlingu. Viņas rezultāts, izteikts FIS punktos, bija 137,60 punkti.

Otrā kvalifikācijā, tautietei piekāpjoties 3,21 sekundi, bija Svāna, bet trešā - Skistada, kura Sundlingai piekāpās 5,71 sekundi.

Sievietēm kopvērtējumā vadībā ir amerikāniete Džesija Diginsa, kura piektdien ierindojās 18. vietā un ir sakrājusi 2536 punktus. Zviedriete Linna Svāna atpaliek 41 punktu, bet trešā ar 2195 punktiem ir zviedriete Frīda Kārlsone, kura piektdien ieņēma 21. vietu.

Eiduka ar 952 punktiem ir 16. vietā, bet Kitija Auziņa ar sešiem punktiem ieņem 166. vietu.

Sestdien plkst.12 un plkst.15 sāksies desmit kilometru sacensības klasiskajā stilā attiecīgi sievietēm un vīriešiem, bet svētdien 20 kilometru distancē ar kopēju startu brīvajā stilā sievietes dosies plkst.12, bet vīrieši - plkst.15.15.

Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē "Eurosport" kanāli.

Gada sākumā Eiduka Itālijā "Tour de Ski" seriāla pēdējā posmā izcīnīja piekto vietu, atkārtojot augstvērtīgāko rezultātu Latvijas slēpošanas vēsturē, bet kopvērtējumā latviete bija astotā, sasniedzot jaunu rekordu.