foto: AP/Scanpix
Neticami! "Bayer" futbolists Patriks Šiks kompensācijas laikā iesit divus vārtus un ieved komandu UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā
Patriks Šiks divreiz guva vārtus kompensācijas laikā
Futbols
2024. gada 15. marts, 00:52

Neticami! "Bayer" futbolists Patriks Šiks kompensācijas laikā iesit divus vārtus un ieved komandu UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas futbola bundeslīgas līdervienība Leverkūzenes "Bayer" ceturtdien UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla atbildes spēlē izcīnīja uzvaru vien kompensācijas laikā un nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā. "Bayer" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (0:0) pārspēja Agdamas "Qarabag" no Azerbaidžānas un divu maču summā tika pie panākuma ar 5:4.

Agdamas vienība izvirzījās vadībā 58.minūtē, kad mājinieku vārtsargu pārspēja Abdelahs Zubirs. 62.minūtē viesi palika mazākumā, sarkano kartīti nopelnot Elvinam Kafargulijevam, bet vēl piecas minūtes vēlāk "Qarabag" pārsvaru dubultoja Žuninju Pernambukano.

72.minūtē pirmos mājinieku vārtus guva Džeremī Frimpongs, kamēr kompensācijas laikā divas reizes pretinieku vārtos bumbu raidīja Patriks Šiks un nodrošināja "Bayer" panākumu.

Citā mačā "Liverpool" mājās ar rezultātu 6:1 (4:1) sagrāva Prāgas "Sparta" un summā uzvarēja ar 11:2.

Mājinieku rindās divus vārtus guva Kodijs Gakpo un pa reizei precīzi bija Dominiks Soboslai, Mohameds Salāhs, Bobijs Klārks un Darvins Nunjess, kamēr Prāgas komandā ar precīzu sitienu izcēlās Veljko Birmančevičs.

 Bergāmo "Atalanta" savā laukumā ar 2:1 (0:1) guva panākumu pār Lisabonas "Sporting" un divu spēļu summā bija pārāka ar 3:2.

Pirmajā puslaikā viesus vadībā izvirzīja Pedru Gonsalvešs, kamēr otrajā puslaikā mājinieku rindās precīzi bija Ademola Lukmans un Džanluka Skamaka, kaldinot Bergāmo komandas uzvaru.

Ceturtdaļfinālu arī sasniedza "AS Roma", kas atbildes spēlē ar 0:1 (0:1) piekāpās Braitonas un Havas "Albion", bet divu maču summā bija pārāka ar 4:1. Vienīgos vārtus spēles 37.minūtē guva Denijs Velbeks.

Vesthemas "United" futbolisti pēc neveiksmes pirmajā astotdaļfināla mačā pārliecinoši uzvarēja atbildes spēlē. "United" savā laukumā ar rezultātu 5:0 (2:0) sagrāva Vācijas bundeslīgas komandu "Freiburg" un divu maču summā svinēja uzvaru ar 5:1.

Pirmajā puslaikā viesu vārtsargu pārspēja Lukass Paketa un Džerods Bouens, kamēr otrajā puslaikā pēc spēlētām septiņām minūtēm 3:0 panāca Ārons Kresvels. Tuvojoties pamatlaika izskaņai, 77.minūtē ceturto reizi viesu vārtsargam lika kapitulēt Muhameds Kuduss, kurš 85.minūtē izcēlās ar vēl vienu precīzu sitienu un panāca 5:0.

Tāpat pārliecinoši ceturtdaļfinālu sasniedza ar "AC Milan", kas atbildes mačā viesos ar 3:1 (3:0) apspēlēja Prāgas "Slavia" un summā tika pie uzvaras ar 7:3. 

Pirmajā puslaikā Milānas komandas rindās vārtus guva Kristians Pulisiks, Rubens Loftuss-Čīks un Rafaels Lenans, kamēr piecas minūtes līdz pamatlaika beigām mājinieku rindās precīzs sitiens padevās Matejam Jurasekam.

Vēl Lisabonas "Benfica" izbraukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja Glāzgovas "Rangers" un divu spēļu summā bija pārāka ar 3:2. Uzvaru nesošos vārtus, kas Lisabonas komandu ieveda ceturtdaļfinālā, 66.minūtē guva Rafa Silva.

Savukārt Marseļas "Olympique" viesos atbildēs spēlē ar 1:3 (0:1) piekāpās Spānijas vienībai "Villarreal", taču divu maču summā uzvarēja ar 5:3. Starp mājiniekiem ar precīziem sitieniem izcēlās Etjēns Kapu, Aleksanders Sērlots un Jersons Moskera, bet vienīgos viesu vārtus kompensācijas laikā guva Žonatans Kloss.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienojās astoņas Čempionu līgas grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, bet ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona ir beigusies.

Eiropas līgas finālspēle iecerēta 22.maijā Īrijas galvaspilsētā Dublinā.

Iepriekšējā sezonā par septiņkārtēju šī turnīra uzvarētāju kļuva "Sevilla", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "AS Roma".