foto: Getty Images via AFP
"Mēs nevaram tā turpināt!" Merzļikins sagaida milzīgas pārmaiņas Kolumbusas organizācijā
Elvis Merzļikins neuztraucas par savu nākotni "Blue Jackets" vienībā, jo tā ir apdraudēta ikvienam.
Hokejs
2024. gada 14. marts, 16:48

"Mēs nevaram tā turpināt!" Merzļikins sagaida milzīgas pārmaiņas Kolumbusas organizācijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins pēc jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba "Blue Jackets" ģenerālmenedžera atnākšanas sagaida lielas pārmaiņas, ceturtdien ziņo tīmekļa vietne "The Athletic".

"Blue Jackets" šobrīd ir jauna ģenerālmenedžera meklējumos, pašreiz šī amata pienākumus klubā pildot "Blue Jackets" hokeja operāciju prezidentam Džonam Deividsonam, kurš ir licis saprast, ka lielos darījumus klubā viņš atstāj nākamā ģenerālmenedžera rokās.

"Es nejūtos apdraudēts vai nobijies," saka Merzļikins. "Tas nav saistīts tikai ar manu, bet ikviena nākotni."

"Es sagaidu lielas izmaiņas. Milzīgas pārmaiņas, jo mēs nevaram tā turpināt. Ir jābūt pārmaiņām," uzskata Latvijas vārtsargs, kura pārstāvētā komanda ar 54 punktiem 65 spēlēs ir vājākā Austrumu konferencē.

Merzļikinam, kuram nākammēnes apritēs 30 gadi, līgumā vēl ir atlikuši trīs gadi, ik gadu nopelnot 5,4 miljonus ASV dolāru (4,9 miljoni eiro).

Turklāt līgumā ir iestrādāts nosacījums, ka vārtsargam ir iespēja izraudzīties 10 klubus, uz kuriem viņu nedrīkst aizmainīt.

Šosezon Merzļikins komandas vārtos ir stājies 36 spēlēs, vidēji mačā ielaižot savos vārtos 3,29 ripas un atvairot 90,1% metienu, kā arī aizvadot vienu "sauso" spēli. Šī sezona viņam statistiski ir labāka nekā iepriekšējā.

Janvārī komandas treneris Paskāls Vensāns vēlējās dot vairāk spēles laika krievu vārtsargam Daņiilam Tarasovam, taču Latvijas vārtsargs atteicās būt par komandas trešo vārtsargu, jo tobrīd vārtos biežāk par latvieti stāvēja Spensers Mārtins.

Gan klubs, gan Merzļikins apstiprina, ka Latvijas vārtsargs tobrīd nav pieprasījis maiņu, kaut gan pēc uzvaras pār Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" Merzļikins izteicās, ka ir pieprasījis maiņu.

"The Athletic" vēsta, ka "Blue Jackets" un Merzļikina šķiršanās starpsezonā klubam var būt būt sarežģīta finansiālu apsvērumu dēļ.

Līguma izpirkšana ļautu "Blue Jackets" ietaupīt sešus miljonus dolāru, taču klubs būtu Merzļikinam parādā divas trešdaļas no atlikušās līguma naudas, kas tiktu izmaksāta sešus sezonu laikā.

Tiek pieļauts, ka var notikt arī spēlētāju maiņas darījums ar Merzļikina aizmainīšanu.