foto: REUTERS/SCANPIX
Sensācija nenotika — ar zvērīgu sitienu Entonijs Džošua ātri izrēķinās ar Fransisu Nganū
Fransiss Nganū bezsamaņā pēc Entonija Džošua baisa sitiena
Citi sporta veidi
2024. gada 9. marts, 02:59

Sensācija nenotika — ar zvērīgu sitienu Entonijs Džošua ātri izrēķinās ar Fransisu Nganū

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pērn savā boksa debijā jauktās cīņu mākslas (MMA) smagsvara čempions Fransiss Nganū šokēja boksa publiku, aizsūtot nokdaunā britu bokseri, Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu Taisonu Fjūriju un zaudējot tikai pēc tiesnešu lēmuma. Daudzi domāja, ka viņš radīs nopietnas problēmas olimpiskajam čempionam Entonijam Džošua.

Šoreiz intriga tika apdzēsta ātri, Džošua savu pretinieku nometa uz grīdas jau pirmajā raundā, bet otrajā pēc kārtējā nokdauna ar briesmīgu sitienu vienkārši “izslēdza”.

Kad Nganū pēc nokauta beidzot atguva samaņu, Džošua centās viņu uzmundrināt, aicinot nepamest boksu.

Pēc cīņas Džošua promouters Edijs Hērns apgalvoja, ka Džošua ir vislabākais smagsvara bokseris, kurš izrēķināsies ar Fjūriju.

Pirms tam jaunzēlandietis Džozefs Pārkers, par spīti diviem nokdauniem, pēc punktiem pārliecinoši pieveica Ķīnas bokseri Žileju Žangu, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas cīņā pret favorītu. Pavisam nesen viņš pilnībā atbruņoja briesmīga sitiena īpašnieku, amerikāni Deontaju Vailderu.

37 gadus vecais Nganū profesionālajā boksā debitēja pagājušā gada oktobrī, kad līdzīgā cīņā pēc punktiem piekāpās Fjūrijam. Tagad viņa kontā ir divas cīņas, divi zaudējumi.

34 gadus vecajam Džošua profesionālajā ringā aiz muguras ir 31 cīņa, kurās viņš guvis 28 uzvaras, tostarp 2016. gadā pār Vladimiru Kličko, 26 cīņas uzvarētas ar nokautu, un piedzīvojis trīs zaudējumus. Pirmo zaudējumu viņš piedzīvoja, 2019. gadā sensacionāli padodoties tuklajam Endijam Ruisam junioram, tiesa revanša cīņā viņš pārliecinoši uzvarēja, kad pretinieks bija kļuvis pavisam resns. Divreiz viņš atzina joprojām nepārspētā ukraiņa Oleksandra Usika pārākumu, nevienā no abām cīņām tā arī nespējot likt lietā savu baiso sitienu, jo Usiks viņu apspēlēja boksa mākslā.