foto: Hkkurbads.lv
"Kurbads" hokejisti OHL izcīna uzvaru pār HS "Rīga", nonākot tuvāk iekļūšanai pusfinālā
"Kurbads" komandas vārtsargs.
Hokejs
2024. gada 5. marts, 22:58

"Kurbads" hokejisti OHL izcīna uzvaru pār HS "Rīga", nonākot tuvāk iekļūšanai pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Otrdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīrā "Kurbads" komanda izcīnījusi savu otro uzvaru, nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas pusfinālā.

"Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 0:1, 2:0) pārspēja Hokeja skolas "Rīga" vienību un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 2-0.

Otrajā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Dāvis Straupe, bet vēl pēc nepilnām 13 minūtēm pārsvaru dubultoja Davids Livšics, kurš raidīja ripu viesu vārtos vairākumā.

Otrās trešdaļas vidū HS "Rīga" samazināja deficītu pēc Timura Solosteja gūtajiem vārtiem, taču trešajā periodā mājinieki atbildēja ar diviem precīziem metieniem, viesu vārtsargu pārspējot Artūram Tomsonam un Kārlim Jurčenko, un panāca 4:1.

"Kurbads" vārtos Fjodors Aganezovs atvairīja 34 metienus, kamēr pretējā laukuma galā Mikus Vecvanags tika galā ar 32 raidījumiem.

Pirmajā sērijas spēlē svētdien "Kurbads" uzvarēja ar 3:2.

"Kurbada" un HS "Rīga" pāra stiprākā komanda pusfinālā krustos nūjas ar "Mogo"/LSPA.

Otrā pusfinālā, kurā tiekas Rīgas "Prizma" un Tallinas "Panter", pēc diviem mačiem rezultāts ir 1-1. Šī pāra uzvarētāja pusfinālā tiksies ar "Zemgale"/LBTU.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļuva sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu un Baltijas čempiontitulu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.