foto: Publicitātes foto
Latvijas sporta federācijas marta beigās lems par LOK un LSFP apvienošanu
Citi sporta veidi
2024. gada 29. februāris, 15:41

Latvijas sporta federācijas marta beigās lems par LOK un LSFP apvienošanu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas Sporta Federāciju padomes (LSFP) biedri 27.marta kopsapulcē lems par vienotas sporta organizācijas izveidi ar Latvijas Olimpiskā komiteju (LOK), portālam Jauns.lv pavēstīja LSFP.

27. martā norisināsies arī LOK Ģenerālajā asambleja, kas norisināsies pirms LSFP biedru kopsapulces un kuras laikā tiks balsots arī par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā LSFP tiks pievienota LOK.

Ņemot vērā LOK Ģenerālajā asamblejā pieņemtos lēmumus, LSFP biedru kopsapulcē 27. martā tiks skatīts jautājums par abu lielāko sporta organizāciju - LSFP un LOK - apvienošanu.

"Šajā kopsapulcē biedri lems par sporta nozarei ļoti būtisku reformu, proti, divu lielāko sporta organizāciju - LSFP un LOK -, apvienošanos," saka LSFP prezidents Einars Fogelis.

"Šī jautājuma aktualitāte dažādos pasākumos un darba grupās aizvien aktīvāk ir apspriesta pēdējo piecu gadu laikā, savukārt LSFP mērķtiecīgi pie tā ir strādājusi kopš 2020. gada," atgādina Fogelis.

LSFP norāda, ka atbilstoši Biedrību un nodibinājumu likumam, kā arī LSFP un LOK statūtiem, lēmumu par reorganizāciju var pieņemt katras reorganizācijas procesā iesaistītās organizācijas biedru sapulce.

"Kopīga darba rezultātā ir sagatavots priekšlikums par vienotas vadošās sporta organizācijas izveidi Latvijā, kas paredz LSFP un LOK reorganizāciju apvienošanās ceļā, pievienojot biedrību "Latvijas Sporta federāciju padome" biedrībai "Latvijas Olimpiskā komiteja", vēsta LSFP ģenerālsekretārs Artūrs Balodis-Rozītis.

Viņš piebilst, ka ir sagatavots LSFP un LOK reorganizācijas līguma projekts.

LSFP ikgadējā kopsapulce izvērtēs arī iepriekšējā gada darbības rezultātus, noteiks prioritātes šim gadam, kā arī apstiprinās 2024. gada budžetu.

LSFP ir sporta nozares patstāvīga 95 sporta federāciju apvienība, kas dibināta 1992. gadā un veic sporta federāciju atzīšanu, koordinē Latvijā atzīto sporta federāciju darbību, pārstāv un īsteno to kopīgās intereses, kā arī veic sporta speciālistu sertifikāciju.